Bètléhem: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
ganti isi, replaced: arupa → wujud
(ganti isi, replaced: arupa → wujud)
 
== Sajarah ==
=== Alkitab ===
Kutha iki dumunung ing "laladan perbukitan" saka [[Karajan Yehuda|Yehuda]], kang wiwitané dijenengaké ''[[Efrata]]'' (Purwaning Dumadi 35:16, 19; 48:7; Rut 4:11). Laladan iki uga diarani ''Betlehem Efrata'' (Mikha 5:2), ''Betlehem-Yehuda'' (1 Samuel 17:12), lan "kutha [[Daud]]" (Lukas 2:4). Kutha iki pisanan dicathet sajeroning Kitab Suci minangka panggonan [[Rahel]] séda lan disarèkaké "ing dalan", persis sa-loré kutha iku (Purwaning Dumadi 48:7). Lembah ing sisih wétan ya iku panggonan kadadéan carita [[Rut]] wong [[Moab]]. Iki arupawujud ladang-ladang panggonan panèn gandum, lan dalan kang ditempuh nalika dhèwèké lan [[Naomi]] bali menyang kutha.
 
==== Kuthaa Daud ====
{{Commons category|Bethlehem}}
* [http://www.bethlehem-city.org Situs web Pamaréntah Kota Bethlehem]
 
{{artikel pilihan}}
 
[[Kategori:Kutha ing Palestina]]
[[Kategori:Kristen]]
 
{{artikel pilihan}}
 
{{geo-stub}}
348.872

besutan