Panganan sekolah: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Inggris: ganti isi, replaced: arupa → wujud (2)
(→‎Inggris: ganti isi, replaced: Pamilihan Umum → Pilihan umum)
(→‎Inggris: ganti isi, replaced: arupa → wujud (2))
 
=== Inggris ===
Ing taun 1944, panganan sekolah arupawujud mangan bengi sing dadi kewajiban pamaréntah daérah kanggo minangkani butuhing nutrisi sing diprayogakaké. Panganan sekolah diwènèhaké kanthi gratis marang kulawarga ora duwé.<ref>[http://www.channel4.com/life/microsites/J/jamies_school_dinners/porridge/index.html Porridge to Pizza, a history of school dinners]</ref> Mula iku tembung "mangan bengi ing sekolah" (''school dinner'') wis dadi istilah sing nuju menyang mangan bengi padatan ing Inggris wiwit taun 1950-an. "Ager-ager sekolah" ya iku jeneng saka panganan sing miturut sujarahé diladekaké ing sekolah, contoné roti tar gyps lan roti tart Manchester minangka tuladhané.<ref>British celebrity chef Gordon Ramsay discusses [http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/food_and_drink/gordon_ramsay/article1304892.ece school puddings as comfort food] in the on-line (London) Times newspaper.</ref>
 
Ing taun 1980-an pamaréntah konservatif [[Margaret Thatcher]] mungkasi program mangan ora mbayar kanggo éwon bocah lan mènèhi tugas kanggo panguwasa lokal kanggo nyedhiyani panganan sekolah liwat ''tender''. Hal iki duwé ancas kanggo nyuda bea negara, nanging nyebabaké mudhuné mutu panganan kanggo bocah-bocah. Ing taun 1999, survey déning Konsulat saka Panaliten Kesehatan Inggris nemokaké menawa, sanadyan mutu panganan dianggep luwih ala, nanging bocah-bocah ing taun 1950-an nduwéni ''diet'' sing luwih apik dibandingaké bocah-bocah ing taun 1990-an amarga panganané duwé nutrisi sing luwih apik kanthi kandhutan gajih lan gula sing luwih sithik.<ref>Derek Gillard, 'Food for Thought: child nutrition, the school dinner and the food industry', [www.dg.dial.pipex.com/educ25.shtml]</ref>
 
Kaanan Iki dadi parembugan ing taun 2004 nalika tukang masak Jamie Oliver mimpin kampanye kanggo ningkataké mutu panganan sekolah. Nalika iku, panganan sekolah sing diladékaké arupawujud panganan instan kaya ta [[Kripik kenthang|kripik kentang]], nugget, [[pizza]], lan pai. Nalika program iki tontonaké ing Channel 4, (''Jamie's School Dinner''), masarakat wiwit mènèhi panyengkuyung marang bea panganan sekolah, nyebabaké pamaréntah gawé School Food Trust. ''Topik'' iki dadi parembugan utama ing Pilihan umum Britania Raya 2005.
 
=== Finlandia ===
352.737

besutan