Amangkurat IV: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
==Akhir Pamaréntahan==
 
Amangkurat IV lajeng wonten perkawis kaliyan [[Cakraningrat IV]] bupati [[Madura]] (kilén). Cakraningrat IV punika ndhérék merangi pemberontakan Jayapuspita ing [[Surabaya]] taun [[1718]] rumiyin. Piyambakipun gadhah kapitadosan bilih [[Madura]] badhé langkung makmur manawi wonten ing sangandhapipun VOC tinimbang Kartasura ingkang dipunanggep bobrok.
 
Hubungan kaliyan Cakraningrat IV lajeng saé malih sabibaripun dipunpendhet minangka mantu Amangkurat IV. Samangké Cakraningrat IV punika ngraman dhateng [[Pakubuwana II]], gantosipun Amangkurat IV.
2.483

besutan