Palanangan: Béda antara owahan

21 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
(ganti isi, replaced: sing → kang (9))
Pénis [[manungsa]] dumadi saka telung kolom ''tissue'' biologi: loro ''corpus cavernosum'' kang jèjèr ing sisih ''dorsal'' lan siji ''corpus spongiosum'' kang dumunung ing antarané ing sisih ''véntral''.
 
Pérangan pucuk ''corpus spongiosum'' kang luwih gedhé mbentuk '''gathèl''' (endhas konthol/kepala kontol/palkon), kang dilindhungi kulit karan '''ikut''', kang tumraping wong diwasa bisa ditarik kanggo munculaké gathèl. Wewengkon ing ngisor pénis, papan nèmpèlé kulit, diarani ''frènulum''.
[[Gambar:Gray1158.png|jmpl|kiri|370px|Diagram anatomi pénis manungsa.]]
[[Urethra|Urèter]], minangka pérangan pungkasan saka saluran uyuh ''urinary tract'', ngliwati ''corpus spongiosum'', lan bukakané, diarani [[External urethral orifice (male)|meatus]] ({{pron-en|miːˈeɪtəs}}), dumunung ing pucuking gathèl. Iki minangka dalan uyuh lan mani nalika éjakulasi. [[Spérma]] diprodhuksi sajeroning pringsilan lan disimpen ing ''èpididymis''. Sajeroning éjakulasi, spérma disurung menyang ''vas deferens'', rong saluran kang ngliwati samburiné [[kandhung kemih|impes]]. Cuwèran ditambahaké déning ''sèminal vesicle'' lan disaluraké liwat saluran ''ejaculatory duct'' kang nggabung karo urèter ing sajeroning klanjer [[prostat]]. Prostat lan uga klanjer ''bulbourethral'' nambahi sèkrèsi, lan mani disemprotaké liwat pénis.
Naraguna anonim