Tetuwuhan: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
Ndandani paramasastra
(→‎Rupa: ganti isi, replaced: Ragam → Rupa)
(Ndandani paramasastra)
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi Android Besutan aplikasi punsèl
}}
 
'''Tetuwuhan''' iku ing èlmu [[Biologi]] tegesé [[organisme|titah]] kang kagolong [[Regnum]] Plantae, ing antarané: kabèh tetuwuhan mawa pembuluh, kang semu lan kang sajati ([[lumut ati]], [[lumut]], [[paku-pakuan]] uga [[tetuwuhan wewiji]]). Ing vèrsi [[taksonomi tetuwuhan]] tinentu, [[alga ijo]] uga kalebu ing karajan (''regnum'') iki. Tetuwuhan iku jinis organismetitah [[autotrof]] kang manfaatakémupangataké [[klorofil]] kanggo komponèn pangowah ènèrgi [[foton]] saka cahya [[srengéngé]] dadi ènèrgi kimiawi kang wujudé [[gula]]. Prosès pangalihan iki diarani prosès [[fotosintesis]]. Amarga sifatésolahé kang autotrof, tetuwuhan iku ana ing posisi angka siji ing ranté aliranilèn ènèrgi liwat organisme uriptitah ([[ranté panganan]]).
Amarga warna ijo dominan banget ing anggota karajan iki, mula jeneng liya kang dianggo ya iku '''Viridiplantae''' ("tetuwuhan ijo"). Jeneng liyané ya iku '''Metaphyta'''.
 
246

besutan