Basa Jawa: Béda antara owahan

22 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
nambah pranala jero bab dhialèk Cerbon
(ganti isi, replaced: Osing → Using (5))
c (nambah pranala jero bab dhialèk Cerbon)
Dhialek-dhialek iku miturut ahli basa Walanda E.M. Uhlenbeck ing bukuné ''A Critical Survey of Studies on the Languages of Java and Madura'' (1964), dikelompokaké dadi 3 (telung) rumpun ya iku:
* '''Rumpun basa Jawa kulon:'''
** [[Dhialèk Banten]] (utawa Jawa Serang)
** [[Dhialèk Cerbon-Dermayu|Dhialèk Cerbon]] (Dermayu-Cerbon)
** [[Dhialèk Tegal]] (Brebes nganti Pemalang)
** [[Basa Jawa Banyumasan|Dhialèk Banyumasan]] (Purwokerto, Cilacap lan Banyumas)
1.255

besutan