Gandasuli: Béda antara owahan

239 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
nambah rujukan
(Nami desa)
(nambah rujukan)
'''Gondosuli''' ikuh salah sawiji tanduran hebral sing ana teng daerah Jawa. Tanduran ikih wujudeh kaya rumpun sing rapet-rapet, duwure 1,5 - 3 m, uwite dibungkus pelepah lan ora bercabang. Konon, asal tanduran iki teng tanah India. Teng daerah Jawa, tanduran ikih di tandur kangge diambil kembange.
 
Kembang gondosuli waranae putih, metue teng pucuk uwit lan ambue wangi. Kelopak kembange ikih ana loro, warnae ijo lan wujude kerucut kaya kukusan. Mahkota kembang gondosuli jumlahe papat, bentuke mirip kaya kupu-kupu lan nempel antara siji lan sejene. Kembang gondosuli sami mawon kembang kumis kucing.<ref>{{Cite book|url=https://www.worldcat.org/oclc/1040082743|title=Suta naya dhadhap waru : manusia Jawa dan tumbuhan|last=Santosa|first=Iman Budhi|isbn=9786026250421|location=Yogyakarta|oclc=1040082743}}</ref>
 
== Nami-nami Desa ==
# Desa Gondosuli, [[Kecamatan Muntilan, Magelang|Kecamatan Muntilan]], Kabupaten Magelang.
# Desa Gandasuli, [[Kecamatan Bobotsari, Purbalingga|Kecamatan Bobosari]], Kabupaten Purbalingga.
# Desa Gandasuli, [[Kecamatan Brebes, Brebes|Kecamatan Brebes,]], Kabupaten Brebes.
 
== Rujukan ==
 
 
<references /><br />
9

besutan