Indonésia: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
(ganti isi, replaced: arupa → wujud (4))
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Indonésia ana ing posisi antara 6º [[Lintang lor|LL]] – 11º [[Lintang kidul|LK]] lan 95º [[Bujur wétan|BW]]-141º [[Bujur wétan|BW]], antara [[Samudra Pasifik]] lan [[Samudra Hindhia]], antara [[Bawana]] [[Asia]] lan Bawana [[Australia]], lan antara patemon 2 rangkeyan [[gunung|pagunungan]], ya iku Banjaran Pasifik lan Banjaran Mediteranian.
 
Indonésia nduwé luwih 1813,000 pulo (watara 6000 ora dienggoni) kasebar ing kiwa-tengené [[khatulistiwa]], lan nduwé iklim [[tropika]]. Pulo kang paling padhet kang ndunungi ya iku [[Pulo Jawa]], saparo kang ndunungi Indonésia ana ing pulo iki. Indonésia nduwé 5 pulo gedhé, ya iku: [[Jawa]], [[Sumatra]], [[Kalimantan]], [[Sulawesi]], lan [[Papua]].
 
Lokasi Indonésia uga ana ing pinggir [[lèmpèng tèktonik]] kang aktif kang ateges Indonésia asring kena [[lindhu]] lan uga [[tsunami]]. Indonésia uga nduwé akèh gunung geni, salah sijiné ya iku [[gunung Krakatau]] ing selat Sundha.
Naraguna anonim