Mekah: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎Géografi: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
[[Gambar:Kaaba Mecca.jpg|thumb|Dedonga ing mburiné [[Maqam Ibrahim]], sangarepé lawang Ka'bah]]
'''Mekah''' utawa '''Makkah Al Mukarromah''' [[basa Arab]]: <big>'''مكة المكرمة'''</big> iku kutha utama ing [[Saudi Arabia]] kang dadi tujuan utama kaum [[Muslim]]in sajeroning [[ngibadah kaji]]. Ing Mekah dumunung yasan utama [[Ka'bah]] kang dadi pathokan arah [[kéblat]] kanggo [[salat]] kaum muslimin ing saindhenging jagad sarta prosesi Ibadah haji. Kautaman kutha Mekah, saliyané panggonan lahiré [[Muhammad]], uga anané [[Masjidil KaramHaram]] lan Ka'bah ing njeroné, kacetha ing sabda Nabi:
 
:''"Salat ing Masjidil KaramHaram duwé pahala 100000 x"''
 
== Géografi ==