Pananggalan Grégoriyus: Béda antara owahan

25 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Wirjadisastra ngalih kaca Pananggalan Grégorius menyang Pananggalan Grégoriyus)
'''Pananggalan GrégoriusGrégoriyus''' utawa '''Kalèndher GrégoriusGrégoriyus''' iku pananggalan wektu sing paling akèh digunakaké ing [[Donya Kulon]]. Pananggalan iki siji modhifikasi saka [[Pananggalan Julius]]. Sing pisan ngusulaké iku ya dhoktor [[Aloysius Lilius]], saka [[Napoli]], [[Italia]] lan dituruti déning [[Paus Gregorius XIII|Paus Grégoriyus XIII]] ing titimangsa [[24 Fèbruari]] [[1582]].
 
Pananggalan iki digawé amarga Pananggalan Julius digagas kurang akurat, amarga wiwitan [[mangsa semi]] ([[21 Maret]]) saya maju dadi, parayan [[Paskah]] sing wis disarujuki wiwit [[Konsili Nicea I]] ing taun [[325]] ora tepat manèh.
 
=== Masalah anyar ===
Sawisé pananggalan GrégoriusGrégoriyus dicanangaké, ora kabèh nagara gelem nganggo. Lagi pirang abad sawisé iki, mèh kabèh nagara kulon gelem nganggo. [[Rusia]] contoné lagi gelem nganggo ing taun [[1918]]. Dadi Revolusi [[Kuminisme|Kuminis]] Rusia sing saiki dipèngeti saben [[7 November]], diarani [[Revolusi Oktober]].
 
[[Gréja]] [[Ortodoks]] nganti saiki isih nganggo [[Pananggalan Julius]].
63.227

besutan