Présidhèn Républik Indonésia: Béda antara owahan

35 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
ejaan
c (Sam Hidayat ngalih kaca Présidhèn Indonésia menyang Présidhèn Républik Indonésia)
(ejaan)
{{Infobox official post|post=PresidenPrésidhèn|insignia=Indonesian_Presidential_Seal_gold.svg|incumbent=[[Joko Widodo|Ir. H. Joko Widodo]]|image=Joko Widodo 2014 official portrait.jpg|imagesize=188px|incumbentsince=20 Oktober 2014|website={{URL|http://presidenri.go.id/|}}}}'''Présidhèn Indonésia''' (jeneng saka posisikalungguhan resmi: Présidhèn '''Républik Indonésia''') kepala negara minangka pradananing pamaréntah [[Indonésia]]. Minangka kepala negara, Présidhèn dadi simbul resmi ing negara Indonésia. Minangka kepala pamaréntahan, Présidhèn dibantu déning '''wakil présidhèn''' lan [[Mantri departemen|mantri]] ing kabinèt, ngemu daya [[eksekutif|èksekutif]] kanggo nindakaké pakaryan saka pamaréntah ing padinané. Présidhèn (lan Wakil Présidhèn) mengku jawatan suwéné 5 taun saben sak périodhe, lan sawisé iku bisa kapilih manèh ing kalungguhan kang padha kanggo sak périodhe manèh.
 
== Panguwasa, kuwajiban, lan hak-hak ==
Yen ing Pemilu presiden dijupuk votes >50% nomer votes ing pemilihan karo ing paling 20% ing saben provinsi kang nyebar liwat setengah nomer provinsi Indonesia, banjur padha bakal ngumumaké minangka kapilih dadi presiden lan Wakil Presiden. Yen ana pasangan calon Presiden lan Wakil Presiden kapilih, banjur pasangan kang angsal paling votes pisanan lan kaloro ing Pemilu presiden ing ngisor iki Pemilu presiden Babak Kapindho. Pasangan kang dijupuk paling votes ing Babak Kapindho saka Presiden ngumumaké minangka Kapilih dadi presiden lan Wakil Presiden.
 
=== Pemilu saka Wakil PresidenPrésidhèn kosong mlompong ===
Ing acara saka lowongan kerja a Wakil Presiden, Presiden diajukake 2 calon Wakil presiden kanggo KEYGEN. Ing paling anyar, ing 60 dina saka PATEMON dianakaké Sesi saka KEYGEN kanggo milih Wakil presiden.
 
=== Pemilu PresidenPrésidhèn lan Wakil PresidenPrésidhèn kang kosong mlompong ===
Ing syarat-syarat presiden lan Wakil Presiden kang loro biso kanggo tetep bebarengan, banjur partai pulitik (utawa koalisi partai pulitik) kang pasangan Calon Presiden/Wakil Presiden menang paling votes pisanan lan kaloro ing Pemilu presiden sadurungé, propose a pasangan saka calon Presiden/Wakil Presiden kanggo KEYGEN.
 
 
== Waca uga ==
* Wakil PresidenPrésidhèn Indonesia
* [[Kamentrian Indonésia|Kamentrian Indonesia]]
* [[Kabinèt Indonésia|Dhaptar kabinetkabinèt Indonesia]]
* Dhaptar Mahamantri Indonésia
* [[Pratélan Présidhèn Indonésia|Dhaptar Présidhèn Indonésia]]
* [[Pratélan Wakil Présidhèn Indonésia|Dhaptar Wakil PresidhènPrésidhèn Indonésia]]
* SejarahSajarah Lembaga KepresidenanKeprésidhènan IndonesiaIndonésia
* Tim DoctorsDhokter PresidenPrésidhèn
* Ing comparisonprabandhingan antarané PresidenPrésidhèn Indonesia
 
== Rujukan ==
1.479

besutan