Pitik katé: Béda antara owahan

71 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎Wedharan: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
[[file: The Surrey.jpg |right|thumb|300px|Pitik Dutch Bantam, turunan pitik katé saka Walanda]]
'''Pitik kate''' ya iku pitik kang ukurané cilik. Pitik iki nyandang jeneng katé amarga ukurané kang luwih cilik tinimbang lumrahé [[pitik]]. Sak praliman utawa seprapat bobot pitik kang lumrahé. Ing basa inggris karan ''Bantam'' amarga saka asal usulé amarga pisanan tinemu déning para layar saka Inggris ing tlatah [[Banten]] kang nalika semana uga mau Bantam<ref>{{Cite web|url=http://www.etymonline.com/index.php?term=bantam&allowed_in_frame=0|title=Online Etymology Dictionary|last=|first=|date=|website=|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=8 May 2017}}</ref>. Para layar kang ngemot pitik kanggo sangu layar nemu manawa ana pitik-pitik kang duwé ukuran kang cilik. Pitik mau banjur digawa menyang nagarané lan wong-wongé padha ngingu pitik katé ing kiwa tengen omahé.
PitikPithik katé dipilih amarga ukurané kang cilik, lan ora perlu papan kang jembar. Pitik iki uga disenengi amarga wuluné manéka warna, luwih lincah uga lucu. Pithik katè duwèni iwak kang luwih sethithik tinimbang pithik Jawa.
 
=Wedharan=
8.575

besutan