Racun: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
Replacing Skull_and_crossbones.svg with File:Skull_and_Crossbones.svg (by CommonsDelinker because: File renamed: Criterion 3 (obvious error)).
(→‎Klasifikasi: ganti isi, replaced: asam → asem (2))
(Replacing Skull_and_crossbones.svg with File:Skull_and_Crossbones.svg (by CommonsDelinker because: File renamed: Criterion 3 (obvious error)).)
[[Gambar:Skull and crossbonesCrossbones.svg|thumb|Simbol bahan beracun]]
'''Racun''' bisa awujud zat padat, cair, utawa gas, kang bisa ngganggu uripé [[sél]] kang ana ing sawijining [[organisme]].<ref name="internet1">[http://www.artikata.com/arti-346651-racun.html Indonesian to Indonesian ] (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)</ref> Zat racun bisa mlebu ana ing njero awak. Yoiku liwat [[oral]] (mulut) lan uga [[topikal]] (lumah tubuh).<ref name="internet1"/> Gandhengane karo ngèlmu [[biologi]], '''racun''' ya iku zat kang bisa nyebabake [[luka]], [[lara]], lan mati [[organisme]], racaké ana [[reaksi kimia]] utawa aktivitas liyané ing skala [[molekul]].<ref name="internet1"/> Bapak [[Toksikologi]], [[Paracelsus]], nyebutna yèn kabèh iku racun lan ora ana kang ora nganggo racun.<ref name="internet1"/> [[Dosis]] kang ndadèkaké prakara mau ora dadi racun (''Dosis solum facit venum'').<ref name="internet1"/>
 
3.053

besutan