Allah: Béda antara owahan

1.627 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{Sidebar with collapsible lists
| style = background-color:#eafaf0; border-radius: 3px; border:1px solid #000; margin-top:5px;
| name = Ensiklopedia Islam
| pretitle =
| class = noprint
| title = Ensiklopedia Islam
| topimage = [[berkas:Ar Liwa hariadhi islamic flag.svg|x150px|link=|"Tidak ada Tuhan yang berhak disembah selain Allah; Nabi Muhammad adalah utusan Allah"]]
| expanded = {{{expanded|{{{1|}}}}}}
 
| headingstyle =
| listtitlestyle =
| liststyle =
| listclass = hlist
| contentstyle = <!--(same as |liststyle = ...?)-->
 
| list1name = Allah
| list1title = [[Allah (Islam)|Allah]]
| list1 =
* [[Tauhid]]
* [[Syirik]]
 
* [[Asma'ul husna]]
 
| list2name = Islam
| list2title = [[Islam]]
| list2 =
* [[Rukun Islam]]
* [[Rukun Iman]]
 
* [[Akidah Islam|Aqidah]]
* [[Akhlak]]
* [[Adab]]
* [[Ibadah]]
* [[Muamalah]]
 
* [[Syirik]]
* [[Kafir]]
* [[Nifaq]]
 
* [[Bid'ah]]
* [[Dosa besar]]
 
| list3name = Muhammad
| list3title = [[Muhammad|Nabi Muhammad]]
| list3 =
* [[Syamail Muhammadiyah]]
 
* [[Sirah Nabawi]]
* [[Mukjizat Muhammad|Mukjizat]]
 
* [[Ummahatul mu'minin|Istri Nabi]]
* [[Ahlul Bait|Keluarga Nabi]]
* [[Sahabat Nabi]]
 
| list4name = Alquran
| list4title = [[Alquran]]
| list4 =
* [[Ilmu Alquran]]
* [[:Kategori:Ilmu-ilmu Islam|Ilmu-ilmu Islam lainnya]]
 
* [[Hadits]]
* [[Ijma']]
* [[Qiyas]]
 
| below = [[Portal:Islam|Portal Islam]] • [[Wikipedia:ProyekWiki Islam|Proyek artikel Islam]]
| navbar =
}}<noinclude>{{-}}
{{Documentation}}
[[Kategori:Tidak layak cetak|{{PAGENAME}}]]
[[kategori:ProyekWiki Islam]]
[[kategori:Templat Islam| ]]</noinclude>
 
[[Gambar:Dcp7323-Edirne-Eski_Camii_Allah.jpg|thumb|right|Kaligrafi '''Allah''' ing siji [[Masjid]] Tuwa ing [[Turki]]]]
'''Allah''' ([[basa Arab]] ''allāhu'' الله) utawi kadhang kala ditembungaken déning tiyang Jawi dados '''Gustialah''', inggih punika iku siji tembung kang dipundhut saking basa [[Arab]] ingkang ateges "[[Pengèran]]". Tembung punika luwih kesohor minangka asma tumrap Pengèran déning tiyang ingkang anganut agami [[Islam]]. Tembung punika wonten kalangan para panutur basa [[Arab]], minangka tembung kang umum kanggo peparing asma tumrap Pengèran, kalebet kanggé tiyang [[Yahudi]] kaliyan [[Kristen]] Arab. Mangka, tembung punika katingal dipungunakaken ugi wonten pertalan kitab suci agama Kristen kaliyan Yahudi ingkang ngagem basa Arab, ugi pertalan [[Injil]] wonten basa [[Indhonesiyah]] kaliyan [[Turki]].
229

besutan