Romeo lan Julia: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
kanggit
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud (2))
(kanggit)
[[Gambar:DickseeRomeoandJuliet.jpg|ka|jmpl|Lukisan déning Frank Bernard Dicksee kang njlèntrèhaké ''Romeo lan Julia''.]]
'''''Romeo lan Julia''''' ya iku tragèdhi saka carita kang kaangitkaanggit déning [[William Shakespeare]] kang ditulis ing awal kariré. Tragèdhi iki njlèntrèhaké sapasang tiyang enom putra lan putri enom kang [[Tresna|katresnan]], nanging tresna iku kaalang-alangan amarga kulawargané kang musuhan.<ref name="RJ_Prologue">''Romeo and Juliet'', I.0.6.</ref> Roméo, lan Julia iku salah sijining karya saka [[Shakespeare]] kang paling misuwur, lan iku uga salah siji kang paling asring dadi gelaran, kajaba ''[[Hamlet]]'' lan ''Macbeth''.
 
<span>Roméo lan Julia'' ''mulané roman </span>tragis ing jaman kuna. Carita Roméo lan Julia digawé dhedhasar carita ing [[Italia]], kang diowahi menyang sajak ing [[The Tragical Sajarah Romeus and Juliet]] déning Arthur Brooke ing taun 1562, lan dicritakaké manèh ing wujud prosa ing ''Palace of Pleasure ''karya saka [[William Painter]] 1582. Shakespeare nyilih gagasan saka panemu loro kuwi, nanging luwih ngembangaké karakter pandhukung, mligi Mercutio lan Paris, kanggo njembaraké dalan crito. Ditulis watara taun 1591 tekan 1595, Roméo, lan Julia iki pisanan dipentasaké gelaran ing 1597.
5.602

besutan