Basa Sangsekerta: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
Mbesut ejaan
(→‎Pratélan pustaka: ganti isi, replaced: Daptar → Pratélan)
(Mbesut ejaan)
 
=== Tembung aran ===
basaBasa Sangsekerta minangka basa flèksi, nrapaké déklinasi marang tembung aran, tembung sipat, tembung ganti lan tembung sipat-pronominal. Déklinasi dilakokake miturut:
;1. Telung jinis kelamin<ref name="Haryati 1983-9-10">Haryati Soebadio (1983:9-10)</ref>:
# Maskulin
 
=== Tembung kriya ===
basaBasa Sangsekerta mbédakaké telung warna tembung kriya kang biyasa diarani aktif, médial lan pasif.<ref name="Haryati 1983-33">Haryati Soebadio (1983:33)</ref><ref>Gonda (1966:43)</ref> Istilah ing basa Sangsekerta dhéwé kanggo aktif iku ''parasmaipadam'' lan kanggo médial ''ātmanepadam''.<ref name="Haryati 1983-33"/> ''Paraismapadam'' iku dienggo kanggo wong liya utawa '[[tembung kriya transitif|transitif]]' kamangka ''ātmanepadam'' iku dienggo awaké dhéwé utawa réflèksif.<ref name="Haryati 1983-33"/>
 
Mèmper ing tembung aran, tembung kriya uga didéklinasi mawa telung cacah: singularis utawa tunggal,dualis, lan jamak.<ref name="Haryati 1983-33"/>
5.602

besutan