Pisuhan: Béda antara owahan

40 bèt wis ditambahake ,  12 taun kepungkur
c
+sithik
(ganti anyar jumbuh karo pirembugan ing warung kopi)
c (+sithik)
'''Pisuhan''' iku [[tembung]] utawa [[ukara]] sing umumé kagunakaké kanggo ngècè utawa ngina [[wong]] liya. Tembung lan ukara pisuhan iku béda-béda ing antarané basa siji lan basa liyané.
 
==Tembung lan pisuhan basa Jawa==
Ing [[basa Jawa]], tembung lan ukara sing asring kagunakaké kanggo pisuhan antara liya pérangan awak sing wadi, [[sato kewan|kéwan]], bangsa alus (sétan utawa jim), kahanan sing èlèk lan liya-liyané.
 
Ing [[sastra Jawa]], tembung lan ukara pisuhan arang kanggo amarga dianggep ora sopan lan ora trap marang kabudayané wong Jawa. Apa manèh akèh sastra Jawa sing thukul saka njero [[kraton]]. Nanging ana uga sastra Jawa sing migunakaké pisuhan, upamané [[Serat Gatholoco]].
 
==Pirsanana uga==
* [[Misuh]]
 
{{Stub}}
8.252

besutan