Kanadhah: Béda antara owahan

25 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
|footnotes=
}}
[[Gambar:CanadaMap1.jpg|jmpl|Map KanadaKanadhah]]
'''KanadaKanadhah''' iku nagara kang dunungé paling lor ing [[Amérika Lèr|Amérikah Lèr]]. Minangka nagara fédherasi saka 10 [[Provinsi ing Kanada|provinsi]] lan 3 [[Teritori ing Kanada|teritori]] kanthi sistem desentralisasi lan pamaréntahan awangun [[monarki konstitusional]]. Didegaké taun 1867 kanthi undhang-undhang [[Konfederasi Kanada|Konfederasi]].
 
Kutha krajané ya iku [[Ottawa]]. Nagara iki kang ndunungi kurang luwih 30.007.094 (cacah jiwa 2001) lan jembaré ana 9.984.670 km². KanadaKanadhah éwoning nagara maju lan ékonominé gumantung mligi marang kasil alam kang akèh banget.
 
==Pranala njaba==
 
* [http://www.gc.ca/main_e.html Situs resmi]
* [http://atlas.gc.ca/site/english/index.html Atlas KanadaKanadhah resmi]
* [http://statcan.ca/english/edu/clock/population.htm Canada's population clock]
* [http://www.collectionscanada.ca/index-e.html Library and Archives Canada]
* [http://www.hanifworld.com/canadaphotos.htm Photos of Canada Beauty]
* [http://www.trailcanada.com Trail Canada]
* [http://www.canadiangeographic.ca/atlas/intro.aspx?lang=En Atlas KanadaKanadhah on-line]
 
{{geo-stub}}
63.502

besutan