Ham: Béda antara owahan

33 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
Digawé kanthi mertal kaca "Ham"
(Digawé kanthi mertal kaca "Ham")
 
(Digawé kanthi mertal kaca "Ham")
'''Ham''' ya iku irisan daging babi. Irisan iki saka bagèyan sikil kang wis ditelesi, dipépe, utawa diasepi. <ref name="Chambers">"Bacon: Bacon and Ham Curing" in ''[[Chambers's Encyclopædia]]''. London: [[George Newnes]], 1961, Vol. 2, p. 39.</ref> Minangka daging sing diolah, istilah "ham" kalebu irisan daging lan daging sing wis diprosès kanthi mékanis.
 
Ham digawé ing saindhenging donya, kalebu sawetara kas dhaérah, kayata ham Westphalian lan sawetara jinis <nowiki><i id="mwGA">jamón</i></nowiki> Spanyol . Kajaba iku, akèh prodhuk ham duwé palindhungan geografis sing kusus, kaya ta Prosciutto di Parma lan ''Prosciutto Toscano'' ing Eropah, lan Smithfield ham ing Amérika Sarékat.
 
== Rujukan ==
{{Reflist|30em}}
5.602

besutan