Ham: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
mbesut artikel
(Digawé kanthi mertal kaca "Ham")
(mbesut artikel)
[[Gambar:Ham_(4).jpg|ka|jmpl| Ham separo ]]
[[Gambar:Schinken-gekocht.jpg|ka|jmpl| Irisan ham ]]
'''Ham''' ya iku irisan daging [[babi]]. Irisan iki saka bagèyan sikil kang wis ditelesi, dipépe, utawa diasepi. <ref name="Chambers">"Bacon: Bacon and Ham Curing" in ''[[Chambers's Encyclopædia]]''. London: [[George Newnes]], 1961, Vol. 2, p. 39.</ref> Minangka daging sing diolah, istilah "ham" kalebu irisan daging lan daging sing wis diprosès kanthi mékanis.
 
Ham digawé ing saindhenging donya, kalebu sawetara kas dhaérah, kayata ham Westphalian lan sawetara jinis <nowiki><i id="mwGA">''jamón</i></nowiki> [[Sepanyol|Spanyol ]]''. Kajaba iku, akèh prodhuk ham duwé palindhungan geografis sing kusus, kaya ta Prosciutto diing [[Parma]] lan ''Prosciutto Toscano'' ing [[Éropah|Eropah]], lan Smithfield ham ing Amérika[[Amérikah Sarékat]].
 
== Rujukan ==
5.602

besutan