Espreso: Béda antara owahan

30 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
<br />{{Infobox beverage|name=Espresso|image=Tazzina di caffè a Ventimiglia.jpg|alt=A cup of espresso|caption=Classic espresso|tipe=Panas|asal=[[Italy]]|introduced=|werna=Ireng}}
'''Espreso''' ( {{IPAc-en|ɛ|ˈ|s|p|r|ɛ|s|oʊ}} [[null|praaudio=|LL-Q1860 Prakawis(eng)-Back swara iki ]] {{IPAcache-en|ɛ|ˈ|s|p|r|ɛ|s|oʊespresso.wav}} , {{IPA-it|esˈprɛsso|lang}} ) ya iku kopi saka [[Itali]]. Wiji kopi sing wis digiling banjur dièkstraksi déning banyu umub ing sajroning près-prèsan dhuwur. Espreso umume luwih kenthel tinimbang kopi liyané. Espreso nduweni konsèntrasi sing luwih padhet lan ''krem''. <ref>Illy, "Il caffè e i cinque sensi" [http://www.illy.com/wps/wcm/connect/it/caffe/degustazione-caffe]: "La tazzina di porcellana bianca incornicia la ''çrema'': una trama sottile nei toni del nocciola, percorsa da leggere striature rossastre"</ref> Konsèntrasi padhet iki kasilé saka gilingan sing nganggo cara ngeprès. Espreso uga minangka bahan dhasar kanggo olahan kopi liya kaya ta caffe latte, cappuccino, caffè macchiato, caffe mocha, putih datar, utawa caffè Americano .
 
== ÈtimologiÉtimologi lan éjaan ==
[[Gambar:Italian-American_cafe_espresso_shop_on_MacDougal_Street_8d21752v.jpg|ka|jmpl| Warung espreso Italia-Amerika. ]]
Ing kamus Anglo-Amérika, mung nyebut yén "''pressed-out''" ya iku "diprès-metu", <ref>{{Cite encyclopedia|encyclopedia=Oxford English Dictionary|title=espresso|url=http://dictionary.oed.com/cgi/entry/50078079/50078079spg1|accessdate=30 October 2009|year=1989|publisher=Oxford University press}}</ref> "''espresso''", kaya tembung Inggris "cepet", nyedhiyakaké panca indera "mung kanggo sampéyan" lan "cepet", sing bisa gegayutan karo cara nggawé espreso.