Catherine saka Aragon: Béda antara owahan

104 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
owah-owahan
(owah-owahan)
 
{{Infobox royalty|image=Catalina de Aragón, por un artista anónimo.jpg|caption=18th-century copy of a lost original|succession=[[List of English consorts|Queen consort of England]]|reign=11 June 1509&nbsp;– 23 May 1533|coronation=24 June 1509|birth_date=16 December 1485|birth_place=[[Archiepiscopal Palace of Alcalá de Henares]], [[Alcalá de Henares]], [[Kingdom of Castile|Castile]]|death_date={{death date and age|1536|1|7|1485|12|16|df=y}}|death_place=[[Kimbolton Castle]], [[Kingdom of England|England]]|burial_date=29 January 1536|burial_place=[[Peterborough Cathedral]], [[Peterborough]], England|consort=yes|spouse={{marriage|[[Arthur, Prince of Wales]]<br/>|14 November 1501|2 April 1502|end=died}}<br/>{{marriage|[[Henry VIII of England]]<br/>|11 June 1509|23 May 1533|end=annulled}}|issue=[[Henry, Duke of Cornwall]]<br />[[Mary I of England|Mary I, Queen of England]]|issue-link=#Pregnancies and children|issue-pipe=among others...|house=[[House of Trastámara|Trastámara]]|father=[[Ferdinand II of Aragon]]|mother=[[Isabella I of Castile]]|religion=[[Roman Catholicism]]|signature=Catherine of Aragon Signature.svg}} '''Catherine of Aragon''' ( {{Lang-es|Catalina}} ; 16 Dhésèmber 1485 &nbsp; - 7 Januari 1536) ya iku Ratu Inggris saka Juni 1509 nganti Mèi 1533 minangka bojo pisanan saka [[Henry VIII saking Inggris|Raja Henry VIII]] ; dhèwéké saiki dadi Putri Wales minangka garwané kakang Henry, Arthur .
 
Anak putu [[Isabel I saka Kastilia|Isabella I saka Castile]] lan [[Ferdinand II saka Aragon]], Catherine umur telung taun nalika dhèwéké dipeksa marang Arthur, Pangeran Wales, pewaris sing katon ing tahta Inggris. Piyambakipun nikah taun 1501, nanging Arthur sèda limang wulan sasampunipun. Dhèwéké njabat posisi duta Mahkota AragoneseAragon ing Inggris taun 1507, uga dadi duta wanita pisanan ing sajarah Eropa. {{sfn|Weir|1991|p=59}} Kanggo nem sasi ing taun 1513, dheweke dadi [[bupati]] Inggris nalika Henry &nbsp; VIII ana ing Prancis. Sajrone wektu iku Inggris menangaké Peperangan Flodden, sawijining acara ing acara kasebut Catherine mainakemainaké peran penting kanthi wicara emosionalémosional babagan wanipejuwang Inggris. {{sfn|Catherine of Aragon, Queen of England}}
 
== Rujukan ==
1.652

besutan