I Ketut Jati: Béda antara owahan

892 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
Nambahi artikel
(Nggawe artikel)
 
(Nambahi artikel)
'''I Ketut Jati''' (lair 31 Dhésèmber 1966) ya iku wong [[Bali|tani]] kopi arabika Kintamani, [[Bali]]. Menurute Petani kopi ning daerah Bali , kopi dadi salah sawijining prioritase sing kudu terus dikembangno lan diperjuangna. Lan saiki uga kopi dadi komoditas sing berharga banget kanggo para petani kopi , kopi di ibaratna kaya emas ireng sing berarti banget kanggo uripe petani. Nanging dadi tani kopi ora segampang kaya sing dibayangna wong.
 
I Ketut Jati dadi salah sawijining petani sing paling sukses jeneng kopi arabika Kintamani Bali. Jati dadi Ketua Masyarakat Perlindungan Indikasi Geografis (MPIG) Kintamani Bali. Kopi arabika ora bakal terkenal nganti luar negri yen ora nduweni sertifikasi IG . Sertifikasi IG gawe kopi langsung di tompo pasar ning eropa lan negara laine , tanpa kudu nganggo perusahaan sing nyediakna jasa sertifikasi dunia. Sertifikasi menehi kepercayaan kanggo konsumen nek kopi sing di konsumsi nikmat lan nduweni kualitas tinggi
 
<br /><br />
26

besutan