Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

161 bèt wis ditambahake ,  6 sasi kepungkur
Nambahi dhiakritik
'''Gally Magido Rangga''' (lair ing Tentena, [[Sulawesi Kidul|Sulawèsi Selatan,]] 14 Agustus 1982) ya iku perajin sepatu Wayout kanggo bahan kulit ana ing Bandung. Wayout nduweduwé karakter Rock and Roll boots, karo kekhasan desain taun 1940-an. MerekMèrek sepatu iki kegawekegawé sawutuhesawutuhé saka bahan lokal karo ''komposisi'' kulit sapi. senajanSenajan desain klasik lan terkesan jadul, ning nganggo sol karet dadinedadiné katon kasual.
 
== Babad Upadi Wayout ==
DigaweDigawé deningdéning 2 kanca, Gally Magido Rangga (35) lan Verawati Claudia (34), Wayout ya iku usaha kang gawegawé sepatu bot bahan kulit ing [[Bandung|Bandung.]] Wiwit wolung taun kepungkur, wayout wis ''melanglang'' ana akehakèh daerah. Ora sitik kang diboyong marang mancanegara deningdéning para konsumenkonsumèn. Tuwuh munggah ing awal 1920-an, [[Cibaduyut]] tau jaya dadi sentra sepatu. Nanging Cibaduyut saiki ngadhepi ujian gedhegedhé, ya iku nduweninduwéni saingan sepatu pabrikan saka China kang kwalitasekwalitasé cendhek. modhelModhèl kang dibajak, nganthi upah pangerja manut akeheakèhé sing mesen, ngganggu sentraséntra sepatu kuwi. sakanggonanSakanggonan perajin ana sing nguwawa karo kreativitas deknedhèwèké kabehkabèh. ningNanging, sakanggonan liyaneliyané rekasa amargiamarga ora bisa saingan kambi liyaneliyané. babaganBabagan kuwi seringasring dadi alangan ''regenerasi'' perajin sepatu ing Cibaduyut.<ref>{{Cite web|url=https://kompas.id/baca/ekonomi/2018/08/03/sepatu-anak-bangsa-menembus-istana/|title=Sepatu Anak Bangsa Menembus Istana|last=kompas.id|date=2018-08-03|website=Kompas.Id|language=id|access-date=2019-04-24}}</ref> Wayout nduweduwè karakter Rock and Roll boots, karo kekhasan desain taun 1940-an. Merek sepatu iki kegawekegawé sawutuhesawutuhé saka material lokal karo komposisi lulang sapi. senajanSenajan desain klasik lan terkesan jadul, ning nganggo sol karetkarèt dadinedadiné katon kasual.
 
== KreativitasKréativitas ==
Gally si pengamenpengamèn dalanan kuwi saiki dadi salah siji daftar pangupadi enom sing sukses nlateninlatèni sepatu boots. Uga dhewekedhèwèké wis mbukak upadi anyar nduweduwè jeneng Exodos57 sing nggawa modelmodèl sneakers. Ora nanggung para pandemen sepatu boots lan sneakers saka njero lan njaba negeri mesen produkeproduké. BukaneBukané ora ana alesan Gally nguri-uri panggawepanggawé sepatu nganggo tangan iki. sanadyanSanadyan kuantitasekuantitasé ora seakehseakèh mesin, sepatu gaweangawéan tangan nduweninduwéni kualitas khas lan ana peminatepeminaté dewedhéwé. oraOra sempurnanesempurnané diregani deningdéning akehakèh konsumenkonsumèn. didolDidol Rp. 800 ewuèwu - 3,5 yuta per pasangepasangé, wayout ora kilangan peminatepeminaté. Kreativitas kuwi dibuktikakedibuktikaké karo atusan ideidé modelmodèl sepatu panggawepanggawé Gally. durungDurung suwesuwé iki, Gally nggawenggawé ''terobosan,'' ya iku desain kang arupa ''sneakers'' ana ing pratelan ngisor, digabungakedigabungaké karo pratelan ndhuwur karo kulit balel khas wayout.
 
Bahan kanvas uga ditampilkeditampilaké nenging sisih lan sethithik bebed tenun nang kanggonan dhuwur khas ''sneakers'', nggawenggawè tipe iki unik banget lan beda saka kabehkabèh modelmodèl sing tau ditampilkeditampilaké sakaronesakaroné. sakliyaneSakliyané kuwi Exodos57 kajaba kuwi, Exodos57, merek sepatu ''sneakers'' duweduwé Gally uga tau maling gatekangatèkan Presiden Joko Widodo. sepatuSepatu sing nggabungakenggabungaké kanvas, kulit lan tenun iki kedadeyankedadéyan mejengmèjèng nenging pameranpamèran acara perayaan sumpah pemuda nenging [[Istana Bogor]], Oktober 2017. Jokowi uga melu muji desain sepatu sing saklebat mirip kaya Converse gaya era 70-an kuwi. <ref>{{Cite web|url=https://www.liputan6.com/regional/read/3600639/gally-magido-rangga-pembuat-sepatu-rock-n-roll-yang-terpincut-cibaduyut|title=Gally Magido Rangga, Pembuat Sepatu Rock N Roll yang Terpincut Cibaduyut|last=Liputan6.com|date=2018-07-27|website=liputan6.com|language=id|access-date=2019-05-15}}</ref>
 
== Panembang Dalanan ==
Kepenginan awehawèh lan terus sinau iki ora ucul saka kauripan kang angelangèl sing dilakoni Gally ing dalanan. NinggalakeNinggalaké Tentena, tanah kelairanekelairané, dhewekedhèwèké mampir ning Surabaya sadurung ning Bandung. Ing kota kembang, dhewekedhèwèké melu karo kelompok panembang dalanan. Nganggo swaraneswarané, dhewekedhèwèké mertahanakemertahanaké urip kambi kanca-kancanekancané ning dalanan. AtineAtiné bacut terus marang Cibaduyut. ''Minim'' kang pengalaman, bareng Claudia, dhewekedhèwèké blusukan nggolekinggolèki perajin kang nduweninduwéni pengalaman kanggo dijak usaha bareng. DhewekeDhèwèké ketemu karo Aye Sutisna (51), perajin sepatu kang pengalaman. Ananging kabehekabèhe ora terus mulus. dhewekeKhèwèké kagetkagèt, sakwisesakwisé ngerti kudu kangakèh akehkang disiapakedisiapaké. mulaineMulainé saka tuku alat panggawenpanggawèn nganti panggonan khusus. Wektu kuwi, dhewekedhèwèké mung nduweninduwéni pirang ewuèwu rupiah ing dompetedompèté. untungeUntungé, amargiamarga perkembanganeperkembangané teknologitèknologi kang nulungi dhewekedhèwèké. F''fenomenaenomena'' kang adol lan tuku daring lagi megar wektu kuwi. Nganggo mediamédia sosial, dhewekedhèwèké mbuka pesenan sepatu kanggo wong wedok. Saka ngono, dhewekedhèwèké olih modal kira-kirane Rp. 2 juta saka duwitdhuwit awaleawalé calon sing arep tuku sepatunesepatuné. MbutuhakeMbutuhaké wektu setaun nganti Gally nemukakenemukaké tresna marang sepatu kang bahanebahané kulit asli. sakaSaka awal, dhewekedhèwèké nawarakenawaraké marang komunitas musik, pirang-pirang band lan musisi kang dhewekedhèwèké kenal wektu urip kambi nembang kang modalemodalé swara apik. Kolaborasi karo perajin lan dolanedolané kambi komunitas balik nggawenggawè dhewekedhèwèké sinau. loroneLorone kudu dijaga sakdurungesakdurungé nyiptakakenyiptakaké akehakèh karya. Ora ana gunanegunané, nduweduwè ''mimpi'' gawegawé karya apik nalika ora ngerti panggawenepanggawèné utawa angelangèl didol.
 
== Rujukan ==
707

besutan