Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

74 bèt wis ditambahake ,  6 sasi kepungkur
Nambahi dhiakritik
 
'''''Bumblebee''''' ya iku minangka filem fiksi ilmiah saka [[Amérikah Sarékat|Amérika Sarékat]] taun 2018. Filem iki musatakemusataké karakter ''Transformers'' kanthi jeneng sing padha. Bumblebee dirilis deningdéning travis Knight lan ditulis deningdéning Christina Hodson. Bintang utama ana ing filem iki ya iku Hailee Steinfeld, John Cena, Jorge lendeborg Jr., John Ortiz, Jason Drucker, lan Pamela Adlon. Paraga swara utama ing filem iki ya iku Dylan O'Brien, Angela Bassett, Jusin Theroux, lan Peter Cullen. DisiakareDisiaraké pisanan ana ing Berlin tanggal 3 Desember 2018, filem iki uga dirilis sacara teatrikal ing AmerikaAmérika SarekatSarékat tanggal 21 Desember 2018, sukses ngraup untung $468 yuta. Filem kasebut uga nampa ulasan positif saka para kritikus.
 
== Paraga ==
 
== Terusan ==
Ing Desember 2018, nalika takon babagan masa depan waralaba ''Transformers'', produser Lorenzo di Bonaventura nyatakakenyatakaké yenyèn "filem ''Transformers''" bakal diprodhuksi lan bakal dadi "bedabéda saka sing wis kita wis rampungrampungi sadurungesadurungé." DhewekeDhèwèké nyatakakenyatakaké proses kasebut minangka "evolusi", ngendikanengendikané "Ana kebebasankebébasan liyaneliyané tinimbang sing tak pikir babagan apa sing bisa kita tindakaketindakaké". Sawisé sukses saka ''Bumblebee'', dhèwèké ngakoni yèn seri kasebut bakal nimbulaké sawetara owah-owahan ing nada lan gaya, sing diilhami déning film kasebut. <ref>{{Cite web|url=https://www.slashfilm.com/transformers-reboot/|title=The Next 'Transformers' Movie Won't Be a Reboot, But It Will Be "Different" [Exclusive]|last=Topel|first=Fred|date=December 10, 2018|website=/Film|access-date=January 21, 2019}}</ref>
 
Direktur Travis Knight ngandhani yenyèn tujuanetujuané dhewekedhèwèké ya iku mbaliekakembalèkaké menyang studio animasi Laika, <ref>{{Cite web|url=https://screenrant.com/travis-knight-bumblebee-guardians-galaxy-3/|title=Bumblebee's Travis Knight Says He's Not Directing Guardians of the Galaxy 3|last=Bacon|first=Cooper Hood|date=December 4, 2018|website=ScreenRant|archive-url=https://web.archive.org/web/20190125183145/https://screenrant.com/travis-knight-bumblebee-guardians-galaxy-3/|archive-date=January 25, 2019|dead-url=no|access-date=January 25, 2019}}</ref> sanajan dhewekedhèwèké ngakoni yenyèn dhewekedhèwèké duweduwé gagasan sawetara kanggo sekuel ''Bumblebee'' . <ref>{{Cite web|url=https://screenrant.com/bumblebee-sequel-ideas-travis-knight/|title=Bumblebee Director Already Has Ideas for a Potential Sequel|last=Bacon|first=Thomas|date=December 24, 2018|website=ScreenRant|archive-url=https://web.archive.org/web/20190125183200/https://screenrant.com/bumblebee-sequel-ideas-travis-knight/|archive-date=January 25, 2019|dead-url=no|access-date=January 25, 2019}}</ref> Miturut Januari 2019, John Cena mènèhi kaprigelan kanggo ngrampungaké perané sajronesajroné seri terusan. <ref>{{Cite web|url=https://www.cinemablend.com/news/2464557/john-cena-would-love-to-make-a-sequel-to-bumblebee|title=John Cena Would Love To Make A Sequel To Bumblebee|last=Carbone|first=Gina|date=January 4, 2019|website=CinemaBlend|archive-url=https://web.archive.org/web/20190125130923/https://www.cinemablend.com/news/2464557/john-cena-would-love-to-make-a-sequel-to-bumblebee|archive-date=January 25, 2019|dead-url=no|access-date=January 25, 2019}}</ref> SabanjureSabanjuré ing sasi iki, terusan filem diumumakediumumaké bakal digawedigawé, amarga pamuteranbakal ana pamuteran ing box office internasional. <ref>{{Cite web|url=https://deadline.com/2019/01/bumblebee-crosses-400-million-worldwide-box-office-next-for-transformers-franchise-1202538143/|title='Bumblebee' Buzzes Past $400M WW – What's Next For The Autobots|last=Tartaglione|first=Nancy|date=January 19, 2019|website=Deadline|archive-url=https://web.archive.org/web/20190123173426/https://deadline.com/2019/01/bumblebee-crosses-400-million-worldwide-box-office-next-for-transformers-franchise-1202538143/|archive-date=January 23, 2019|dead-url=no|access-date=January 24, 2019}}</ref> Ing wulan Maret 2019, di Bonaventura dikonfirmasi dhewekedhèwèké lagi ngembangakengembangaké naskah kanggo sekuel ''Bumblebee'' . <ref name="cbr.com">{{Cite web|url=https://www.cbr.com/transformers-last-knight-sequel/|title=Transformers: The Last Knight is Getting a Sequel|last=Nolan|first=L.D.|date=March 16, 2019|website=[[Comic Book Resources]]}}</ref>
 
== Rujukan ==
707

besutan