Antibeku: Béda antara owahan

127 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎Uga delengen: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan)
 
[[File:Красный антифриз. Фото А. Щекинова.jpg|thumb|right|228px|<center> {{PAGENAME}} </center>]]
'''Antibeku''' iku kimia aditif sing lowers titik pembekuan banyu basis cuwèran. Antibeku dicampur digunakaké kanggo éntuk [[mudhunake titik pembekuan]] kanggo lingkungan selesma lan kanggo éntuk [[ningkatake nggodhok titik]] ("antididih") kanggo ngidini kanggo luwih dhuwur suhu ngademake. Pembekuan lan nggodhok aji kudu [[alam koligatif]] kanggo solusi ngendi iku gumantung ing konsèntrasi saka dipunbibaraken bahan kimia.