Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

376 bèt wis ditambahake ,  5 sasi kepungkur
Nambahi dhiakritik
 
'''''The Incredibles'''''<ref>{{Citation|last=Bird, Brad, 1957- film director. Nelson, Craig T., voice actor. Hunter, Holly, 1958- voice actor. Jackson, Samuel L, voice actor.|title=The Incredibles.|url=http://worldcat.org/oclc/1080308270|oclc=1080308270|access-date=2019-06-14}}</ref> ya iku filem komputer-animasi taun 2004 saka Amerika sing ditulis lan disutradarani deningdéning Brad Bird. Filem iki diprodhuksi deningdéning Pixar Animation Studios<ref>{{Cite book|url=http://worldcat.org/oclc/704870571|title=Pixar Animation Studios.|last=Datamonitor (Firm)|publisher=Datamonitor|isbn=2010266371|oclc=704870571}}</ref> lan dirilis deningdéning Walt [[Disney Channel|Disney]] Pictures<ref>{{Cite book|url=http://worldcat.org/oclc/156026390|title=Walt Disney Pictures presents Dinosaur|last=Walt Disney Pictures. Disney Publishing Creative Development (Firm)|date=2000|publisher=Penguin Books Australia|isbn=0721487513|oclc=156026390}}</ref>. Bintang filem kasebut ya iku Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell, Spencer Fox, Jason Lee, Samuel L/. Jackson, lan Elizabeth Pena. Filem iki nyritakakenyritakaké kulawarga Parrs, sawijining kilawargakulawarga sing ndhelikakendhelikaké kekuwatanekekuwatané miturut mandat pemerintah, lan nyoba ngiringi urip ''suburban'' sing tenang. Pak Incredible kepingin mbiyantu nglindhungi wong saka [[robot]]<ref>{{Cite book|url=http://worldcat.org/oclc/1065310648|title=I, robot|last=Asimov, Isaac, 1920-1992, author.|isbn=9780008279554|oclc=1065310648}}</ref> pembunuh.
 
Filem kasebut diterbitake tanggal 27 Oktober 2004 ing ''BFI London Film Festival'' lan diluncurakediluncuraké ing Amerika[[Amérikah SarekatSarékat|Amérika Sarékat]] tanggal 5 November 2004. Filem iki ditampilakeditampilaké kanthi apik ing box office lan nyithak untung $633 yuta. ''The Incredibles'' nampa kritik apik saka penonton lan kritikus. Filem iki uga menangkemenangké rong Academy Awards lan Annie Award kanggo Best Animated Feature. Filem iki minangka filem animasi pisanan sing menangakemenangaké Hugo Award kanggo Best Dramatic Presentation. Sawijining terusan filem, Incridibles 2, dirilis tanggal 15 Juni 2018.
 
== Paraga swara ==
 
== Terusan ==
Brad Bird nyatakakenyatakaké ing taun 2007 yen dhewekedhèwèké mbukak gagasan menawa terusan filem iki bakal luwih unggul saka filem asli. SajroneSajroné wawancara ing MeiMèi 2013, Bird ngandhakakengandhakaké "Aku wis mikir babagan iki. Wong mikir aku durung nduwenduwé gagasan, nanging aku wis nduwenduwé. Amarga aku tresna karo karakter filem iki."
 
Disney ngumumakengumumaké menawa bakal ngembangakengembangaké ''Incridibles 2'' ing Maret 2014. Bird bakalan dadi sutradara lan nulis skenerioskenario filemefilemé menehmanèh. Nelson, Hunter, Vowell, Jackson, Bird, lan Ratzenberger uga bali menyang karakterekarakteré. Terusan filem iki menehimènèhi karakter Holly Hunter, Elastigirl, lan aleran sing luwih maju.
 
''Trailer teaser'' kanggo terusan filem iki diputer ing 18 NovemberNovèmber 2017. ''Incridibles 2'' bakal dirilis tanggal 21 Juni 2019 minangka filemefilemé Pixar<ref>{{Cite book|url=http://dx.doi.org/10.3366/edinburgh/9781474427883.003.0007|title=The Computer-Animated Film|last=Holliday|first=Christopher|date=2018-06-01|publisher=Edinburgh University Press|isbn=9781474427883|pages=127–143}}</ref> sawisesawisé ''Toy Story 4''. Nanging, amagraamarga keterlambatan ing filem ''[[Toy Story 4]]'', Pixar ngganti tanggal riliserilisé ''Incridibles 2'' kanthi resmi ing AmerikaAmérika SarekatSarékat dadi tanggal 15 Juni 2018.
 
== Rujukan ==
707

besutan