Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

3.271 bèt wis ditambahake ,  5 sasi kepungkur
Digawé kanthi mertal kaca "Yoon Doo-joon"

'''Yoon Doo-joon''' (lair 4 Juli 1989), luwih dikenal kanthi jeneng minangka '''Doojoon''', ya iku penyanyi lan aktor Korea Kidul. Dheweke minangka pamimpin ''boy group'' Highlight Korea Kidul.

== Awal urip ==
Yoon Doo-joon lair ing Goyang, Korea Kidul tanggal 4 Juli 1989. gegayuhane dheweke dadi guru olahraga berubah sawise dheweke nonton ''MTV Big Bang Documentary''. Wong tuwane lan guru-gurune ora setuju marang keputusane Doo-joon. Nanging, dheweke njaluk pangestu supaya bisa ndhaftar kanggo sekolah musik lan banjur wiwit audisi dadi penyanyi.

Doo-joon banjur dadi trainee saka JYP Entertainment lan tampil ing dokumenter Mnet Hot Blooded Men, program realitas sing nuduhake persiapan debute, bebarengan karo 2AM lan 2PM, nanging dheweke dieliminasi nalika kalah ing acara kasebut.

Doo-joon banjur pindah menyang Cube Entertainment. Dheweke nerusake debut minangka pamimpin boy group Beast.

== Karir ==

=== Highlight (sadurungé dikenal minangka Beast) ===
Doo-joon debut minangka pamimpin Beast taun 2009. <ref name="newsen.com">{{Cite web|url=http://www.newsen.com/news_view.php?uid=200905211042321002&search=title&searchstring=%C0%B1%B5%CE%C1%D8|title='Big Bang-2PM Elimination' Jang Hyunseung-Yoon Doojoon, Ready to Debut on July|date=May 21, 2009|website=Newsen|language=ko|access-date=}}</ref> Ing taun 2016, dheweke ninggalake label Cube Entertainment bebarengan karo anggota liyane. Doo-joon lan anggota liyane miwiti formasi ''boy group'' anyar kanthi jeneng Highlight kanggo label Us entertainment.

=== Karir solo ===
Sakdurunge debut karo aggota Beast, Doo-joon melu audhisi kanggo ''High Kick Through the Roof'' lan diwenehi peran ana ing sitkom. Nanging, dheweke luwih milih karir ing musik. Sesasi sawise debut, dheweke dadi anggota seri realitas ''Danbi'', bagean segmen ''MBC's Sunday Sunday Night''. Acara iki rampung kanthi siaran pungkasan tanggal 15 Agustus 2010.

Doo-joon banjur kepilih dadi model iklan kanggo jins premium Buckaroo bebarengan karo Shin Se-kyung. Doo-joon uga tampil kanggo video musik "I'll back off So You Can Live Better" dening G.NA bebarengan karo anggota Beast, Junhyung.

Ing taun 2013, Doo-joon tampil ing drama Iris II. Ing taun sing padha, dheweke mbintangi drama Let's Eat. Dheweke uga ngrampungake peran ing Let's Eat 2 sing ditayangake ing taun 2015. Ing taun sing padha uga, Doo-joon mbintangi drama MBC kanthi irah-irahan Splash Splash Love.

Ing taun 2018, Doo-joon mbintangi drama romansa Radio Romance. Ing tahun iki uga, dheweke ngrampungake musim katelu saka franchise Let's Eat 3.

== Wajib Militer ==
Yoon Doo-joon mlebu tugas militer ing tanggal 24 Agustus 2018. <ref>{{Cite web|url=http://www.koreatimes.co.kr/www/art/2018/08/732_254353.html|title=Fans shocked: Yoon Doo-joon suddenly heads for military duty|date=August 23, 2018|website=The Korea Times}}</ref> <ref>{{Cite web|url=http://koreajoongangdaily.joins.com/news/article/Article.aspx?aid=3052265|title=Yoon Doo-joon must report for duty Friday|date=August 23, 2018|website=Korea JoongAng Daily}}</ref>

== Rujukan ==
{{Reflist|30em}}

== Pranala njaba ==

* {{IMDb name|id=7806627}}
* Yoon Doo-joon
[[Kategori:Wong urip]]
[[Kategori:Lair 1989]]
[[Kategori:Artikel mawa hCards]]
[[Kategori:Korea Kidul]]
704

besutan