Baskèt: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: pemain → juru main (3))
c (→‎top: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat using AWB)
'''Baskèt''' ya iku salah sawjining ulah raga kang misuwur ing donya.<ref name="internet 1">[http://www.anneahira.com/ulah raga-basket.htm Anneahira] (diakses tanggal 15 Maret 2011)</ref> Ulah raga iki mbutuhaké juru main cacah 5 ing saben golongan.<ref name="internet 1"/> Saben juru main ngupaya nglebokaké bal ing kranjangé musuh supaya éntuk poin.<ref name="internet 1"/> Padatan pemainé dhuwur-dhuwur, nganggo kaos tanpa lengen lan kathoke cekak.<ref name="internet 1"/> Ulah raga baskèt dimainké ing lapangan tertutup utawa terbuka.<ref name="internet 1"/> Lapangan kang digunakaké uga luwih ciuk tinimbang lapangan bal-balan.<ref name="internet 1"/>
 
Mula bukané baskèt dimainké ana ing panggonan tertutup amarga biyèn ulah raga iki mung kanggo ngisi kegiyatan nalika mangsa adhem ing [[New England]].<ref name="internet 2">[http://www.mirosport.net/tag/sejarah-basket/ Mirosport] (diakses tanggal 15 Maret 2011)</ref> Baskèt wiwit ditandhingaké acara resmi tanggal 20 [[Januari 1892]] ing [[AmérikaAmérikah Sarékat]].<ref name="internet 2"/> Ambané lapangan baskèt ya iku 26 x 14 mèter. I<ref name="internet 2"/> ng kono ana telung bunderan kang ana ing pojok sisih kiwa tengen lan ing tengahé ana jari-jari bunderan kang dawané 180 mèter.<ref name="internet 2"/> Wektu kang dibutuhaké nalika baskèt ya iku 4x10 menit lan wektu ngasoné ya iku 10 menit saben babaké.<ref name="internet 2"/> Yèn skoré padha nalika ing pungkasan, pertandhingané bakal ditambahi nganti ana skore bédha. Mula ana golongan kang dadi pemenang.<ref name="internet 2"/> Baskèt dikenalké déning [[James Naismith]].<ref name="internet 2"/> Salah sijining kembangané ya iku obahan “[[slam dunk]]” utawa nombok ya iku obahan kanggo nglebokaké bal baskèt ing njero kranjang.<ref name="internet 2"/> Ing Idonesia ana kumpulan juru main basket ya iku Perbasi Persatuan Bola Baskèt Seluruh Indonésia kang diresmeake taun 1955, disingkat [[Perbasi]].<ref name="internet 3">[http://www.perbasi.or.id/page.php?lang=id&menu=news_view&news_id=78 Situs Perbasi]</ref>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan