Albert Einstein: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (4) using AWB
(éjaan, replaced: Nobèl → Nobel (4))
c (ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (4) using AWB)
|birth_place = [[Ulm]], [[Kingdom of Württemberg]], [[German Empire]]
|death_date = {{death date and age|1955|4|18|1879|3|14}}
|death_place = [[Princeton, New Jersey|Princeton]], [[New Jersey]], [[AmérikaAmérikah Sarékat|USA]]
|spouse = [[Mileva Marić]]&nbsp;(1903–1919)<br />[[Elsa Löwenthal]], née Einstein, (1919–1936)
|residence = [[Jerman]], [[Itali]], [[Switzerland]], [[AmérikaAmérikah Sarékat|USA]]
|citizenship = {{nowrap|[[Kingdom of Württemberg|Württemberg/Germany]]&nbsp;(1879–96)}}<br />[[Statelessness|Stateless]]&nbsp;(1896–1901)<br />[[Switzerland]]&nbsp;(1901–55)<br />[[Ostenrik–Hungary|Ostenrik]]&nbsp;(1911–12)<br />[[German Empire|Jerman]]&nbsp;(1914–33)<br />[[AmérikaAmérikah Sarékat]]&nbsp;(1940–55)<ref name="misc">{{cite web |url=http://www.einstein-website.de/z_information/variousthings.html |title=Various things about Albert Einstein |last=Hans-Josef |first=Küpper |date=2000 |publisher=einstein-website.de |accessdate=2009-07-18}}</ref>
|ethnicity = [[Yahudi]]
|religion = [[Religious views of Albert Einstein|Pirsani artikel utama]]
Einstein émah-émah kaliyan [[Mileva Maric|Mileva Marić]], tiyang èstri saking [[Serbia]].
 
Amarga wonten Jerman tiyang Yahudi dipunkuya-kuya ing [[dasawarsa]] [[1930-an]], Einstein sakulawarga dhateng [[AmérikaAmérikah Sarékat]]. Wonten ngriku piyambakipun manggèn ngantos sédanipun ing [[1955]]. Sabibaripun [[Perang Donya II]], Einstein dados aktif ing babagan ''Bedhamèn Dunia'', amargi rumaos manawi gagasan-gagasanipun dipunsalah-gunakaken kanggé ndamel [[gaman nuklir]] ing Perang Donya II punika.
 
== Uga delengen liyané ==
352.737

besutan