Isaac Asimov: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (2) using AWB
(ganti isi, replaced: sawijining → siji (5))
c (ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (2) using AWB)
 
'''Isaac Asimov''' (''[[shtetl]]'' [[Petrovichi]] ing [[Smolensk Oblast]], [[RSFSR]] ([[Rusia]]), kurang luwih ing [[2 Januari]] [[1920]] – [[6 April]] [[1992]]) iku ahli [[biokimia]] [[AmérikaAmérikah Sarékat]] kalairan [[Rusia]], sing uga siji [[panulis]] sing suksès banget lan prodhuktif banget. Dhèwèké misuwur banget amarga karya [[fiksi ilmiah]] lan buku [[sains]] kanggo wong awam. Karya Asimov sing misuwur dhéwé iku Séri Dhasar (''Foundation Series''), sing digabung dadi rong séri liyané, Séri Karajan Galaksi (''Galactic Empire Series'') lan Séri Robot (''Robot Series'').
 
Asimov uga misuwur déning hukumé: ''Three Rules of Robotics''.
== Babad slira ==
 
Asimov dilahiraké kurang luwih ing tanggal [[2 Januari]] [[1920]] (iki tanggal kelairané kanggo kaperlon resmi, awit tanggal kelairané sing tenan ora dingertèni) ing ''shtetl'' Petrovichi, [[Smolensk Oblast]], Rusia. Wong tuwané ya iku pasangan Anna Rachel Berman Asimov lan Judah Asimov, siji kulawarga Yahudi sing nyambut gawé ing siji penggilingan. Banjur kabèh padha pindhah menyang AmérikaAmérikah Sarékat nalika dhèwèké umuré telung taun. Isaac Asimov tumuwuh ing Brooklyn, New York, dhèwèké bisa sinau maca nalika umuré limang taun. Wong tuwané nduwé toko permèn lan ngarepaké supaya kabèh anggota kulawargané bakal nyambut gawé ing kono. Asimov wiwit ndeleng lan maca kalawarta-kalawarta fiksi èlmiah ing toko iku. Nalika Asimov remaja, dhèwèké wiwit nulis ceritané dhéwé lan banjur ngedol ing kalawarta-kalawarta fiksi.
 
Asimov banjur kuliyah lan lulus saka Universitas Columbia ing taun 1939 lan olèh gelar dhoktor (Ph.D.) ing babagan kimia nalika ing taun 1948. Dhèwèké banjur nggabung karo fakultas Universitas Boston, ing endi dhèwèké dadi pegawé honorèr, dudu pengajar. Universitas Boston banjur mandheg ngwèhi gaji ing taun 1958, nalika gajiné saka kasil tulisané ngluwihi gajiné olèhé ngajar. Banjur Asimov diangkat dadi profèsor enom lan pangkaté diunggahaké dadi profèsor penuh ing taun 1979. Wiwit taun 1965, tulisan-tulisan pribadiné wis diarsip ing Kapustakan Pèngetan Mugar (''Mugar Memorial Library'') ing universitas iku. Banjur ing taun 1985, dhèwèké dadi Présidhèn Asosiasi Humanisme Amérika lan fungsi iki tetep dijabat nganti patiné ing taun 1992; sing ngganti banjur kanca lan uga koléga penulis Kurt Vonnegut, Jr.
348.872

besutan