MiG-21: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (3) using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: mliginé → mligi, sing → kang (2))
c (→‎top: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (3) using AWB)
|variants with their own articles = [[Mikoyan Ye-150|Ye-150]]<br />[[Mikoyan Ye-150|Ye-152]]<br />[[Chengdu J-7]]
}}
'''MiG-21F Fishbed''' iku [[pesawat tempur]] sergap jarak cedhak lan minangka pesawat produksi génerasi pisanan saka seri '''MiG-21''' kang populer. Prototipe saka pesawat iki, E-5 (diwaca ''Ye-5'') mabur pisanan taun [[1955]] lan muncul ing ngarepé publik wektu Dina penerbangan Soviet ing Lapangan Udara Tushino, [[Moskwa]] ing sasi [[Juni]] [[1956]]. Wektu [[perang Vietnam]], pesawat iki minangka nyerang armada pesawat [[AmérikaAmérikah Sarékat]], uga digunakaké sajeroning perang [[Bangsa Arab|Arab]]-[[Israèl]], ing antarané [[Perang Enem Dinten|Perang Enem Dina]] lan [[Perang Yom Kippur]], [[perang India-Pakistan]], krisis [[Yaman]] lan sawetara paprangan ing belahan [[donya katelu]], saéngga patut dijiluki ''[[AK-47]] ing udara'', utawa ''krikil landhep saka wétan'' amarga wiwitané pihak kulon mligi AmérikaAmérikah Sarékat nganggep rèmèh pesawat iki. Luwih saka 30 nagara ing donya kalebu sekuthu AmérikaAmérikah Sarékat migunakaké pesawat iki. Sithik-sithiké ana 15 versi saka MiG 21 kang wis diprodhuksi, sawetara diprodhuksi ing njabané [[Uni Soviyet]]. Kurang luwih ana 8000 pesawat iki wis diprodhuksi.
<!--
 
352.737

besutan