Argo (filem 2012): Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat using AWB
c (Igho ngalih kaca Argo (film 2012) menyang Argo (filem 2012))
c (ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat using AWB)
 
| border = no
}}
'''''Argo''''' yaiku film drama Amerika Serikat sing disutradarani dening Ben Affleck lan dening Ben Affleck, George Clooney lan Grant Heslov . Naskah film iki ditulis dening Chris Terrio adhedhasar buku ''The Master of Disguise'' dening Antonio "Tony" J. Mendez lan buku ''The Great Escape'' dening Joshuah Bearman . Juru paragane yaiku Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin lan [[John Goodman]] .
 
Film ''Argo'' ditayangke ing Festival Film Telluride tanggal 31 Agustus 2012 <ref>{{Cite web|url=https://www.hollywoodreporter.com/race/telluride-argo-screening-ben-affleck-oscar-367248|title=Telluride 2012: Screening of Ben Affleck's 'Argo' Opens Fest, Stirs Oscar Talk|last=Feinberg|first=Scott|date=August 31, 2012|website=''[[The Hollywood Reporter]]''|access-date=March 3, 2018}}</ref> lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 12 Oktober 2012. <ref>{{Cite web|url=https://www.huffingtonpost.com/2012/04/10/argo-release-date-ben-affleck_n_1414562.html|title=‘Argo’ Release Date: Ben Affleck Oscar Contender Takes Ryan Gosling’s Calendar Slot|last=Rosen|first=Christopher|date=October 4, 2012|website=''[[The Huffington Post]]''|access-date=March 3, 2018}}</ref> Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik
 
== Juru Paraga ==
 
== Jawaban kritis ==
Film ''Argo'' nampa ulasan paik saka para juru kritik. Adhedhasar ''Tomat Rotten'', film iki nduweni rating 96%, miturut 333 ulasan, kanthi rating rata-rata 8.4 / 10. <ref>{{Cite web|url=https://www.rottentomatoes.com/m/argo_2012|title=Argo (2012)|website=[[Rotten Tomatoes]]|access-date=March 3, 2018}}</ref> Adhedhasar ''Metacritic'', film kang nduwe nilai 86 saking 100, adhedhasar 45 kritik, nuduhake "pangenalan universal". <ref>{{Cite web|url=http://www.metacritic.com/movie/argo|title=Argo reviews|publisher=[[Metacritic]]|access-date=March 3, 2018}}</ref> Miturut ''CinemaScore'', film kasebut entuk nilai "A +" saka penonton film kanggo skala A + nganti F. <ref name="CinemaScore">{{Cite web|url=https://www.cinemascore.com/|title=CinemaScore|website=cinemascore.com}}</ref>
 
== Box Office ==
Film ''Argo'' entuk $ 136,025,503 ing Amerika Utara lan $ 96.3 yuta ing negara liya. Total pendapatanne sing ditampa dening film iki inganti $ 232,325,503, ngluwihi anggaran produksi film $ 44.5 yuta. <ref name="BOM" />
 
Ing bukaan akhir pekan, film iki entuk $ 19,458,109, ndadikake urutan nomer loro ing box office sawise film ''[[Taken 2]]'' . <ref name="BOM" />
 
== Rujukan ==
* {{Rotten Tomatoes|argo_2012|Argo}}
 
[[Kategori:Film AmérikaAmérikah Sarékat]]
[[Kategori:Filem drama]]
[[Kategori:Filem abasa Inggris]]
352.737

besutan