Titanic (film 1997): Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
→‎top: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (3) using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: nggambarake → nggambaraké)
c (→‎top: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (3) using AWB)
 
* [[Paramount Pictures]] {{small|<br />(Amérika Utara)}}
* [[20th Century Fox]] {{small|<br />(Internasional)}} }}
| released = {{Film date|1997|11|1|''[[Tokyo International Film Festival]]''|1997|12|19|AmérikaAmérikah Sarékat|1998|1|5|Indonesia|2012|4|4|3D}}
| runtime = 194 menit
| country = [[AmérikaAmérikah Sarékat]]
| language = [[English|Inggris]]
| budget = $200&nbsp;juta
}}
 
'''Titanic''' iku sawijining [[filem]] romantis lan bencana ing [[AmérikaAmérikah Sarékat]] kang digawé taun [[1997]].<ref name="internet1">[http://www.wowkeren.com/film/titanic/ film titanic] (dipunundhuh tanggal 19 Dhésèmber 2012)</ref> Sekenarione digawé denig sutradarane dhéwé ya iku [[James Cameron]].<ref name="internet1"/> [[Film]] iki nyaritakaké babagan Jack lan Rose (diparagani déning [[Leonardo DiCaprio]] lan [[Kate Winslet]]) kang padha-padha tresnane nanging dhèwèké kaloron duwé status sosial kang béda ing dhuwur kapal [[RMS Titanic]] kang keleb tanggal [[15]] [[April]] [[1912]].<ref name="internet1"/>
 
Ide carita Cameron rikala nggawé [[filem]] iki éntuk saka batang kapal [[RSM Titanic]], dhèwèké pengen nerusaké pesen émosional saka kadadéan iku lan mikir yèn carita babagan katresnan kang diselang-seling karo bencana lan kepaten wigati kanggo nyipta pesen mau.<ref name="internet2">[http://music.okezone.com/play/38311/host-dahsyat-bahas-film-titanic ngomongin film Titanic] (dipunundhuh tanggal 19 Dhésèmber 2012)</ref> [[Film]] iki digawé wiwit taun [[1995]].<ref name="internet2"/> Rekontruksi kapal [[Titanic]] digawé ing Playas de Rosarito, Baja [[California]].<ref name="internet2"/> Model skala lan teknik Computer-Generated Imagery (CGI) uga dianggo kanggo nggambaraké kelebe kapal mau.<ref name="internet2"/> [[Film]] iki didanai déning Paramount Pictures lan 20th Century Fox.<ref name="internet2"/> Rikala semono Titanic dadi [[filem]] kang paling larang sing tahu digawé, anggarane kira-kira nganti $200 juta.<ref name="internet2"/>
352.737

besutan