Corazon Aquino: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (2) using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: kagem → kanggé (3))
c (→‎top: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (2) using AWB)
 
'''Cory Aquino''' inggih punika Présidhèn wadon ingkang nomer satunggal ing [[Filipina]].<ref name="buku1">Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit:Cipta Media Binanusa (kaca 45)</ref> Panjenengane inggh punika garwanipun [[Benigno Aquino]], Jr.<ref name="buku2">Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit:Cipta Media Binanusa (kaca 39)</ref> Nama aslinipun Cory inggih punika Corazon Sumulong Cojuangco.<ref name="buku3">Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit:Cipta Media Binanusa (kaca 37)</ref> Miyos ing tanggal 25 Januari 1933.<ref name="buku3"/> Panjenengane putra ingkang nomer sekawan, saking enem sadulur kandung.<ref name="buku3"/> Ramanipun, Jose Cojuangco, Sr.<ref name="buku3"/> Asalipun saking Tarlac lan ibunipun, Demetria utawi asring dipuntimbali Metring Sumulong saking Rizal.<ref name="buku3"/>
Tahun 1946 sadaya kulawarganipun Cory pindah wonten [[AmérikaAmérikah Sarékat]].<ref name="buku4">Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit:Cipta Media Binanusa (kaca 38)</ref> Wonten ing [[AmérikaAmérikah Sarékat]] piyambakipun mlebet Ravenhill Academy ing Philadelphia.<ref name="buku4"/> Nanging, Banjur Cory ngelajengaken ing Notre Dame Convent School ing New York.<ref name="buku4"/>
Wonten ins SMTA Cory wiwit remen marang basa [[Prancis]].<ref name="buku4"/> Rikala mlebet Mount St. Vincent College ing New York, babagan kuliah utama ingkang dipendhet [[matematika]], lan babagan kuliah minoripun Basa Perancis.<ref name="buku4"/> Supados boten mendhet mata kuliah fisika, piyambakipun nggantos Basa [[Perancis]] dados babagan kuliah utama, lan matematika minor.<ref name="buku4"/> Tahun 1953 piyambakipun lulus sarjana mudha.<ref name="buku4"/>
Tanggal 11 Oktober 1954, Cory nikah kaliyan Benigno “Ninnoy” Aquino.<ref name="buku2"/> Sanajan yuswanipun taksih sepantaran kaliyan Cory (24 taun), nanging sapunika Aquino sampun kondhang mawi paraban “Anak Ajaib” ing jurnalistik lan pulitik.<ref name="buku2"/> Piyambakipun kekalih nikah ing Gréja Our lady of Sorrow ing Pasay city.<ref name="buku2"/>
352.737

besutan