Universitas Loyola Marymount: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (5) using AWB
(→‎Kampus: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah (4))
c (ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (5) using AWB)
 
city=[[Los Angeles]]|
state=[[California]]|
country=[[AmérikaAmérikah Sarékat|AS]]|
undergrad=5,465|
postgrad=3,082|
}}
 
'''Loyola Marymount University (LMU)''' inggih punika universitas swasta [[Yesuit]] [[Katulik]] di [[Los Angeles]], [[California]], [[AmérikaAmérikah Sarékat]]. Universitas punika minangka salah satunggal saking 28 perguruan tinggi ingkang kagabung wonten ing the Association of Jesuit Colleges and Universities (Asosiasi Kolese lan Universitas Jesuit AmérikaAmérikah Sarékat) lan minangka satunggali ing antawising 5 perguruan tinggi Marymount. LMU jumeneng nalika taun [[1973]] sasampuning kagbunging Marymount College lan Loyola University wonten ing [[Los Angeles]].
 
== Kampus ==
Akuisisi pihak universitas saking yasan University Hall wonten ing taun [[2000]] nyiptakaken gerbang mlebet kampus énggal, kejawi ruang kantor lan kelas ingkang dipunbetahaken sanget. University Hall inggih punika sawijining fasilitas ingkang unik kanggé sawijining institusi akademis: yasan punika aslinipun dipunyasa kanggé parusahan Hughes Aircraft minangka kantor pusatipun lan ngéwahi saking fasilitas parusahan ingkang eksklusif dados sawijining yasan ingkang nunjang pagesangan akademis. LMU pikantuk yasan wiyaripun 1.000.000 mèter persegi punika ing sasi [[Januari]] [[2000]] saking [[Raytheon]] ingkang tumbas Hughes Aircraft. LMU mungkasaken penataan ulang interior ruangan ingkang wiyaripun 250.000 mèter persegi ing sasi [[April]] [[2001]]. Wangunan punika, ingkang dipundunungi déning Bellarmine College of Liberal Arts, dipunyasa kanthi konstruksi baja lan beton, lan wonten 7 lanteing nginggil lemah. University Hall gadhah langkung saking 500.000 mèter persegi ruangan lan saged nampung langkung saking 1000 papan kanggé parkir wonten ing 3 tingkat parkir ngandhap lemah. Ruang atrium wiyaripun 70.000 mèter persegi sapunika dipun-ginakaken minangka papan kanggé manéka event LMU.
 
''Princeton Review'' dèrèng dangu punika dunungaken LMU minangka universitas ingkang gadhah kampus paling éndah kaping 7 ing wewengkon [[AmérikaAmérikah Sarékat]].<ref>[http://www.princetonreview.com The Princeton Review<!-- Bot generated title -->]</ref> ''CampusSqueeze'' college e-zine ranked LMU as having the 3rd most beautiful campus in America.<ref>[http://www.11alive.com/news/article_news.aspx?storyid=107546 11Alive.com | Atlanta, GA | Top 20 Most Beautiful Colleges<!-- Bot generated title -->]</ref>
 
== Cathetan suku ==
 
[[Kategori:Universitas]]
[[Kategori:AmérikaAmérikah Sarékat]]
 
 
352.737

besutan