Tadamichi Kuribayashi: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (2) using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: Kekaisaran → Kamaharajan)
c (ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (2) using AWB)
 
|awards= ''Order of the Rising Sun with Gold and Silver Star (kelas ke-2)'',<br />''Order of the Rising Sun Gold Rays with Neck Ribbon (kelas ke-3)'',<br />''Order of the Sacred Treasure|Grand Cordon of the Order of the Sacred Treasure''
}}
'''Tadamichi Kuribayashi''' (栗林忠道, [[7 Juli]] [[1891]]-[[23 Maret]] [[1945]]) ya iku perwira tinggi saka [[Jepang]] nalika [[Perang Donya II]] kang misuwur ing [[Pertempuran Iwo Jima]].<ref>Tadamichi Kuribayashi; Kazutoshi Hando (2006). 栗林忠道 硫黄島からの手紙. Tokyo: Bungeishunjū. ISBN 4163683704. OCLC 77551976.</ref> Tugase mertahanake pulo cilik, kang dimandhatake déning [[Jenderal]] [[Hideki Tojo]]. Sajeroning pertempuran iki dhèwèké mandhegani kurang luwih 20.000 prajurit tanpa panyengkuyung angkatan udara lan laut nglawan 100.000 prajurit [[AmérikaAmérikah Sarékat]]. Arep sakabehing prajurit tempur nganti ''titik darah penghabisan'', mung 296 prajurit kang nyerah. Dhèwèké dilaporake nglakoni seppuku nalika detik-detik terakhir tibane pulo iku ing tangan mungsuh.<ref>Kuribayashi, Tadamichi; Yoshida, T. (1992). Gyokusai Soshireikan" no Etegami (Picture Letters from Commander in Chief). Tokyo: Shogakukan. ISBN 4-09-402676-2.</ref>
 
== Uripe ==
Kuribayashi lair ing perfektur [[Nagano]] saka kulawarga [[samurai]] lan duwé turunan bangsawan. Dhèwèké ya iku kepala kulawarga kang apik, saben wektu sisané dientekake bareng kulawargané. Nalika dines, dhèwèké mesthi tetep njaga komunikasi karo kulawargané sanajan leté adoh. Kuribayashi tau sinau ing [[Kanada]] lan tugas rong taun minangka deputi militèr [[Jepang]] ing [[Washington DC]]. Dhèwèké kerep nglakoni lelungan adoh ing pirang-pirang panggonan ing AmérikaAmérikah Sarékat. Perjalanan ini ndadèkaké dhèwèké luwih ngerti babagan nagara iku lan uga éntuk respek saka wong Amérika. Miturute, perang modern bakal akèh kang kaprabawan saka prodhuksi indhustri. Dhèwèké tau ngandharake panemune iki ing ngarep kanca-kancane yèn perang karo Amérika bakalan sia-sia amarga Amérika duwé indrustri kang kuwat. Panemu iki ditentang keras déning kaum militèr Jepang. Sanajan pandhangane cukup kontroversial, dhèwèké ora salah siji prawira kang tau éntuk kasempatan audhisi karo Kaisar Hirohito. Saliyané minangka pandhega militèr, Kuribayashi uga duwé bakat sastra, karyané ya iku syair Aikoku Koshin Kyoku (Lagu Cinta Tanah Air).
 
== Cathetan sikil ==
352.737

besutan