Barista: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: kagem → kanggé (2))
c (→‎top: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat using AWB)
 
'''Barista''' inggih punika salah satunggalipun sebatan kanggé tiyang ingkang pedamelanipun ndamel lan nyawisaken [[kopi]] kanggé para pelanggan.<ref>{{cite book|title=The Merriam-Webster Dictionary|publisher=Merriam-Webster, Inc., Springfield, Massachusetts|year=2004|id=ISBN 978-0-87779-930-6}}</ref> Tembung "barista" punika asalipun saking [[basa Italia]] ingkang ngemu teges "pelados [[bar]]".
 
Awit taun [[2007]] ing [[Indonesia]] sampun dipunwontenaken "Adon-adon Barista Indonesia" (''Indonesian Barista Competition'') ingkang dipuntindakaken déning "Asosiasi Spesialis Kopi Indonesia" (''Specialty Coffee Association of Indonesia'').<ref>[http://www.barista-indonesia.org/2011/ Indonesian Barista Competition], ''Konsep Acara''. Diakses pada 24 April 2011.</ref> Juwara adon-adon punika nampi kalodhangan dados dutaning Indonesia wonten adon-adon ingkang sami ing tataran [[Asia]]. Salajengipun, juwara ing [[Asia]] badhé ndhèrèk adon-adon ing tataran sadonya inggih punika "Kejuaraan Barista Dunia" (''World Barista Championship''). Gelar "Juwara Barista Sadonya" ing taun 2010 dipungayuh déning [[Michael Philips]] panyarta saking [[AmérikaAmérikah Sarékat]]. [http://worldbaristachampionship.com/ World Barista Championship].<ref>[http://www.sca-indo.org/ Asosiasi Kopi Spesial Indonesia]</ref><ref>[http://www.barista-indonesia.org/2011/ Kompetisi Barista Indonesia]</ref><ref>[http://www.ceritamedan.com/2014/11/Cara-Menjadi-Barista.html Cara Menjadi Barista]</ref><ref>[http://www.asiabaristachampionship.com/ Kompetisi Barista Asia]</ref><ref>[http://worldbaristachampionship.com/ Kejuaraan Barista Dunia]</ref>
 
== Ugi pirsani ==
352.737

besutan