Piyul: Béda antara owahan

32 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
(→‎Senar Piyul: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
 
== Carane nggunake ==
[[Gambar:ViolinistMan playing violin at Vesterheim 20111203.jpg|thumb|200px|Wong dolanan Piyul]]
Lumrahé wong migunakaké piyul iku nyekel piyul ing tangan kiwa lan busure ing tangan tengen. Carane ya iku, piyul dicekel kato tangan kiwa, banjur cepitan kang kanggo janggut dicepit karo janggut lan pundhak kiwa, bisa uga direwangi karo bahu. Dolanan piyul bisa dilakokake kanthi ngadek lan lungguh ing kursi.
Carane nganggo piyul iku digesek karo busur, bisa uga dipetik nganggo driji tengen (kang diarani cara pizzicato). Nanging ana uga kang migunakaké driji tangan kiwa kanggo metik senar piyul.<ref>[http://www.untukku.com/artikel-untukku/cara-mudah-bermain-biola-untuk-pemula-untukku.html www.untukku.com (Cara mudah bermain Biola)](diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)</ref>
22

besutan