Tetanèn: Béda antara owahan

45 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
File
Tidak ada ringkasan suntingan
(File)
[[File:Tomb of Nakht (2).jpg|thumb|right|]]
 
'''Tetanèn''' iku kagiyatan pamanfaatan [[organisme|sumber daya hayati]] kang diayahi déning [[manungsa]] kanggo ngasilaké bahan [[pangan]], bahan baku [[indhustri]], utawa sumber [[ènèrgi]], sarta kanggo nglola [[lingkungan urip]]é. Kagiatan pamanfaatan sumber daya hayati kang kalebu sajeroning babagan tetanèn biyasa dimangertèni minangka [[budidaya]] tuwuhan utawa nenamdur ([[basa Inggris]]: ''crop cultivation'') sarta nggedhèkaké kéwan (''raising''), sanadyan cakupané bisa uga wujud pamanfaatan [[mikroorganisme]] lan bio[[enzim]] sajeroning pangolahan prodhuk lanjutan, kaya pangolahan [[kèju]] lan [[témpé]], utawa saukur [[ekstraksi]] waé, kaya golèk [[iwak]] utawa eksploitasi [[alas]].
 
40

besutan