Ghana: Béda antara owahan

526 bèt wis ditambahake ,  10 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
'''Ghana''', kanthi resmi disebut '''Républik Ghana''' iku nagara ing [[Afrika]]. Ghana diwatesi karo [[Panté Gadhing]] ing sisih kulon, [[Burkina Faso]] ing sisih lor, [[Togo]] ing sisih wétan, lan [[Lempongan Guinea|teluk Guinea]] lan [[Samudra Atlantik]] ing sisih kidul. Kutha krajané ya iku [[Accra]]. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 27.043.093 lan jembaré ana 238.535 km².
 
== Étimologi ==
Tembung Ghana duwé teges ya iku raja prajurit lan sesebutan iku kanggo raja Karajan Ghana ing [[Abad Tengahan|abad tengahan]] ing Afrika Kulon. Nanging, karajan iki kapernah ing laladan Guinea lan sisih loré (adoh) saka negara Ghana modhèrn.<ref>{{Cite web|url=https://www.etymonline.com/word/ghana|title=ghana Origin and meaning of the name ghana by Online Etymology Dictionary|last=|first=|date=|website=www.etymonline.com|language=en|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=2019-08-14}}</ref>
 
== Réferénsi ==
3.569

besutan