Ghana: Béda antara owahan

213 bèt wis ditambahake ,  7 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
| footnotes = <div style="background:#ddf;padding:0.2em;font-size:135%;text-align:center;">'''[[Portal:Ghana|Republic of Ghana portal]]'''</div>}}
 
'''Ghana''', kanthi resmi disebut '''Républik Ghana''' iku nagara ing [[Afrika]]. Ghana diwatesi karo [[Panté Gadhing]] ing sisih kulon, [[Burkina Faso]] ing sisih lor, [[Togo]] ing sisih wétan, lan [[Lempongan Guinea|teluk Guinea]] lan [[Samudra Atlantik]] ing sisih kidul. Kutha krajané ya iku [[Accra]]. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 27.043.093 lan jembaré ana 238.535&nbsp;km². Jembaré nagara iki arep kaping pindhoné [[Jawa|pulo Jawa]]. Ghana misuwur kanthi pangasil [[soklat]] gedhé dhéwé ing donya, liyané iku nagara iki uga misuwur pangasil [[alumuniyum]] akeh dhéwé ing Afrika.
 
== Étimologi ==
3.079

besutan