Basa krama: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  10 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Basa krama kang lawas kapérang telu: mudha krama, kramantara, lan wredha krama.{{sfn|Suwadji|2013|pp=11}}{{sfn|Harjawiyana|Supriya|2001|pp=18}}<ref name=":0" /> Mungguh urutané ana rupa-rupa gumantung pustaka kang kapirid.
 
==== WrédhaWredha krama ====
Basa wrédha krama iku basa krama kang dianggo wong tuwa (wrédha) marang wong enom. Tembung-tembung kang kaanggo iku kabèh krama, nanging panambang kang kaanggo iku ngoko: ''-(n)é'' utawa ''-(k)aké''.{{sfn|Suwadji|2013|pp=11}}<ref name=":0" /> Ing isor iki conto ukara ing basa wrédha krama.
 
62.958

besutan