Suga (penyanyi rap): Béda antara owahan

3.476 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
Digawé kanthi mertal kaca "Suga (penyanyi rap)"
(Digawé kanthi mertal kaca "Suga (penyanyi rap)")
(Digawé kanthi mertal kaca "Suga (penyanyi rap)")
 
== Kauripan awal ==
Min Yoon-gi lair tanggal 9 Maret 1993 ing Distrik Buk, Daegu, [[Koréa Kidul|Korea Kidul]] lan duweni kakangmas siji. <ref>{{Cite news|url=http://bts.ibighit.com/bts.php|title=BTS Profile|access-date=23 Juli 2013|publisher=BTS Official Website}}</ref>
 
== Karir ==
 
=== BTS ===
Tanggal 13 Juni 2013, Suga debut dadi anggotane BTS ana ing acara Mnet M! Countdown kanthi lagi "No More Dream" saka debut album ''single 2 Cool 4 Skool.'' <ref>{{Cite web|url=http://mwave.interest.me/enewsworld/en/article/39190/bts-reveals-bts-of-mv|title=[Video] BTS Rides the School Bus in Making of ‘No More Dream’|website=mwave.interest.me|access-date=8 Agustus 2015}}</ref> <ref>{{Cite web|url=https://www.youtube.com/watch?v=BZehZ3cgHUk|title=YouTube|publisher=|access-date=12 September 2016}}</ref> Dheweke uga mrodhuksi lan nulis lirik lagu-lagune BTS. Tanggal 9 Desember 2013, wektu promosi BTS ing Jepang, Suga kena penyakit usus buntu dadine dheweke kudu balik neng Korea kanggo nglakoni oprasi. Amarga oprasi kuwi, Suga ora bisa melu ana ing kagiyatane BTS. Kaya dene acara pertunjukan akhir taun ''SBS Gayo Daejeon'' lan ''MBC Gayo Daejejeon.<ref>{{Cite web|url=http://www.soompi.com/2015/06/23/bts-suga-reveals-his-recent-emergency-surgery-experience/|title=BTS’ Suga Reveals Details About His Emergency Surgery Experience|last=Do|first=K.|date=23 Juni 2015|website=Soompi|access-date=2 November 2016}}</ref>''
 
=== Karir Solo ===
 
== Diskografi ==
 
=== Mixtape ===
'''Tracklist lan rincian'''
{| class="wikitable"
! Taun
! Judhul
! Katrangan
|-
| 2016
| ''Agustus D''
|
* Dirilis: 16 Agustus 2016
* Label: Hiburan Big Hit
* Format: Download Digital utawa SoundCloud
|}
 
== Videografi ==
 
=== Video musik ===
{| class="wikitable"
! Taun
! Lagu
! Artis
! Ing peran
|-
| rowspan="2" | 2012
| "Natal Khusus Pelatih"
| rowspan="3" | RM, Suga, Jin
| rowspan="5" | Aku
|-
| "Sekolah Menang"
|-
| 2013
| "Anak Diwasa"
|-
| rowspan="2" | 2016
| "Agust D"
| rowspan="2" | Agustus D
|-
| "Menehi Aku"
|}
 
=== Televisi ===
 
==== Acara realitas lan varietas ====
{| class="wikitable"
! Taun
! Judhul
! Ing peran
! Saluran
! Cathetan
|-
| rowspan="2" | 2013
| ''Raja Rookie: Bangtan Channel''
| Utama
| SBS MTV
| Ep.1-8 karo BTS
|-
| ''Sawise sekolah Club''
| Tamu
| Arirang
| Ep. 24 karo BTS
|-
| rowspan="9" | Taun 2014
| ''BTS China Proyek''
| Utama
| YinYueTai
| Ep.1-3, dokumen babagan BTS
|-
| ''Kejuaraan Athletics Idol Star''
| Peserta
| MBC
| karo BTS
|-
| ''Sawise sekolah Club''
| rowspan="3" | Tamu
| Arirang
| Ep. 46 karo BTS
|-
| ''Kode 3D Beatles''
| Mnet
| Ep. 15 karo BTS
|-
| ''Idol Mingguan''
| MBC Saben1
| Ep. 144 karo BTS
|-
| ''Urip Hustle Amérika''
| Utama
| Mnet
| Ep.1-8 karo BTS
|-
| ''Sawise sekolah Club''
| Tamu
| Arirang
| Ep. 95 karo BTS
|-
| ''PULANG!'' ''BTS''
| Utama
| Mnet Amerika
| karo BTS
|-
| ''Lagu Kidung Kanggo Sampeyan 3''
| Tamu
| [[Korean Broadcasting System|KBS]]
| Ep. 12 karo BTS
|-
| rowspan="9" | 2015
| ''Idol Show''
| Utama
| YinYueTai
| 2 Episod kanthi BTS
|-
| ''Sawise sekolah Club''
| rowspan="4" | Tamu
| Arirang
| Ep.158 karo BTS
|-
| ''Uwal Krisis No.1''
| KBS2
| karo BTS
|-
| ''Idol Mingguan''
| MBC Saben1
| Ep. 203 karo BTS
|-
| ''Yemen TV''
| Mnet
| Ep. 23 & 24 karo BTS
|-
| rowspan="2" | ''Kejuaraan Athletics Idol Star''
| rowspan="2" | Peserta
| rowspan="2" | MBC
| Chuseok Khusus Part 1
|-
| Chuseok Khusus Part 2
|-
| ''Idol Mingguan''
| rowspan="2" | Tamu
| MBC Saben1
| Ep. 229 karo BTS
|-
| ''Sawise sekolah Club''
| Arirang
| Ep. 191 karo BTS
|-
| rowspan="7" | 2016
| ''Boss wis Nonton''
| Tamu
| SBS
| Ep. 1 karo BTS
|-
| rowspan="2" | ''Kejuaraan Athletics Idol Star''
| rowspan="2" | Peserta
| rowspan="2" | MBC
| Pesta Khusus Taun Anyar Lunar
|-
| Pesta Khusus Taun Baru Lunar 2
|-
| ''Contest Singing Idol Nasional''
| Tamu
| KBS2
| Babagan 1
|-
| ''Mlaku Manungsa''
| Tamu
| SBS
| Babagan 300 <ref>{{Cite web|url=http://www.sbs.com.au/popasia/blog/2016/05/20/which-bts-member-was-most-impressive-running-man|title=Which BTS member was the most impressive on 'Running Man'?|publisher=SBS PopAsia HQ|access-date=20 Mei 2016}}</ref>
|-
| ''Kejuaraan Athletics Idol Star''
| Peserta
| MBC
| karo BTS
|-
| ''Star Show 360''
| Tamu
| MBC Saben1
| Babagan 8 karo BTS
|-
| rowspan="2" | 2017
| ''Partai Idol''
| Tamu
| Chosun TV
| Ep. 11 karo BTS
|-
| ''Show Anyar Yang Nam''
| Tamu
| MNet
| Ep. 01 karo BTS
|}
 
== Referensi ==
{{Reflist}}
[[Kategori:Kaca nganggo cithakan kothakinfo mawa paramèter sesirah]]
57

besutan