Suparto Brata: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: replaced: Papan Anggegana Radèn → Bendara Radèn)
'''Suparto Brata''' (lair [[Surabaya]], [[Setu]] [[Legi]] 19 [[Syawal]] taun [[Jé]] utawa [[23 Fèbruari]] [[1932]]) iku [[Sastra Jawa Modern|sastrawan Jawa Modern]] kang produktif. Dhèwèké kerepnampa pangaji-aji saka ngendi-ngendi, ing antarané, pungkasan iki ya iku ing sasi Oktober [[2007]], nampa [[SEA Write Award]] bebarengan karo para sastrawan liyané:, yaiku Haji Moksin bin Haji Abdul Kadir - ([[Brunei Darussalam]]), Ourn Suphany - ([[KambodiaKamboja]]), Ratanavong Houmphanh - ([[Laos]]), Prof. Rahman Shaari - ([[Malaysia]]), Michael Coroza - ([[PhilipinaPilipina]]), Rex Shelley - ([[Singapura]]), Montri Sriyong - [[Thailand|(Thailand]]), lan Tran Van Tuan - ([[Vietnam]]). Carita rekan (fiksi) sepisanan kang kapacak ya iku ‘’Miss Rika di Angkasa’’ ing Majalah Garuda, [[25 Oktober]] [[1953]]. Sawisé iku, dhèwèké kerep nulis [[carita cekak]], sandhiwara, utawa [[novèl]]. Saliyané nulis ing [[Sastra Jawa|satra Jawa]], dhèwèké uga nulis carita rekan ing sastra [[Indonésia]]. Malah, novèl pisanan kang digawé nganggo [[basa Indonésia]], ya iku ‘’Tak Ada nasi Lain’’ kang banjur kapacak ing [[koran]] Kompas taun [[1990]], pirang-pirang taun sawisé novèl iku digawé.
 
Wiwitané nulis nganggo [[basa Jawa]] ing [[Kalawarti]] [[Panjebar Semangat]] ing taun [[1959]]. Lan nalika [[kalawarta]] iku nganakaké sayembara, dhèwèké nulis [[Kaum Républik]] kang banjur menang lan kapacak taun [[1960]]. Anakalané dhèwèké nganggo jeneng sesinglon (samaran) ‘’Peni''Peni'' utawa ‘’Eling''Eling Jatmiko’’Jatmiko.''
 
Suparto Brata iku putrané Radèn Suratman Bratatanaya lan Bendara Radèn Ajeng Jembawati kang isih turun [[Pakubuwana V]].