Siraman: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
(→‎Uba rampé: Fixed typo)
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi punsèl Besutan aplikasi Android
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi punsèl Besutan aplikasi Android
6. '''Pagas Rikma''' Sawisé siraman banjur diterusaké upacara pagas rikma utawa potong rambut. Potongan rikma saka pengantèn kekalih banjur didadekaké siji banjur ditanem ing upacara tanem rikma.
 
7. '''Dodol Dhawet''' Tatacara ing siraman iku nganggo dodol dhawèt. Iki duwé pralambang lan pangajab supaya ing upacara dhaupé penganten suasananéswasanané bisa rengèng. Sing dodol dhawet Ibuné penganten putri, déné bapaké mayungi ibuné, karo nyeyuwun ing ngarsané Gusti Kang Maha Agung, muga-muga uripé calon pengantèn bisa sesrawungan karo liya lan seneng dèdana. Sing nukoni dhawet ya iku para tamu lan dhuwit kanggo tuku nganggo [[dhuwit]] krèwèng/wingko (pecahan gendhèng). Werdiné (tujuané) dodolan dhawet ya iku: wong omah-omah iku lanang wadon nggayuh jejegé balé wisma (balé omah), supaya tandhan padha-padha marem ing ati (ayem, tentrem). Werdiné dhawet iku arum lan énak rasané, lan bisa ngresiki ganda sawisé dhahar, mula tatacara ngombé dhawet iku tiba tatacara kang keri dhèwe. Kamangka, werdiné dhuwit krèwèng iku saka [[lemah]], amarga manungsa iku asalé ya saka lemah kang lantaran bapa biyungé, asalé saka Allah.
 
8. '''Potong Tumpeng Kamulyan''' Bapak saka pengantèn putri motong tumpeng kamulyan banjur diwènèhaké ibu banjur didulangaké pengantèn putri.
57

besutan