Setatsiyun Jakarta Kota: Béda antara owahan

48 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
dandani pangéja, replaced: stasiun → setatsiyun (2), Stasiun → Setatsiyun (14) using AWB
c (dandani pangéja, replaced: stasiun → setatsiyun (2), Stasiun → Setatsiyun (14) using AWB)
[[Gambar:Jakarta Kota Station.jpg|right|thumb|200px|Pintu masuk Stasiun Jakarta Kota]]
{{coord|-6.1375786|106.8146342|display=title}}
'''StasiunSetatsiyun Kereta Api Jakarta Kota''' (kodhe: '''JAKK'''), dikenal uga kanthi jeneng '''StasiunSetatsiyun Beos''' iku [[stasiun sepur]] sing umuré tuwa lan dunungé ing [[Pinangsia, Taman Sari, Jakarta Kulon|Kalurahan Pinangsia]], [[Kota Tua Jakarta]] lan dikukuhaké déning pamaréntah Kota minangka cagar budaya. StasiunSetatsiyun iki wujud siji saka stasiunsetatsiyun ing Indonésia sing tipené terminus (sing ora duwè jalur saterusé).
 
== Sepur ==
Sawetara rerangkèn sepur komersil sing ngawali lan mungkasi laku ing StasiunSetatsiyun Jakarta Kota
* [[Sepur Gajayana|Gajayana]]: Menyang [[Stasiun Malang]]
* [[Sepur Gumarang|Gumarang]]: Menyang [[Stasiun Surabaya Pasar Turi]]
* [[Sepur Banten Ekspres|Bantex]]: Menyang [[Stasiun Merak]]
 
KRL sing brangkat lan bali ing StasiunSetatsiyun Jakarta Kota
* KRL Commuter Line Bekasi-Jakarta Kota (Lewat [[Stasiun Manggarai]] dan [[Stasiun Gambir]])
* KRL Commuter Line Bogor/Dhépok-Jakarta Kota (Lewat [[Stasiun Manggarai]] dan [[Stasiun Gambir]])
== Gladri ==
<gallery>
Gambar:Stasiun_Jakarta_Kota.JPG|StasiunSetatsiyun Jakarta Kota
Gambar:Jakarta Kota train station.JPG|Pérangan dalam StasiunSetatsiyun Jakarta Kota
Gambar:Stasiunkotadalam2 hariadhi.jpg|Pérangan dalam dari arah sebaliknya
Gambar:Stasiunkotadalam hariadhi.jpg|Peron stasiunsetatsiyun
Gambar:Stasiunkotaakhir_Hariadhi.jpg|StasiunSetatsiyun Kota menjadi akir dari banyak rute menyangreta di Jakarta
File:St JAKK 040905 008.jpg|Rumah sinyal T1 (utara)
</gallery>
<table border="1" cellspacing="0" cellpadding="4" style="font-size:90%;">
<tr>
<td width="30%" align="center">'''StasiunSetatsiyun sadurungé''':{{br}}
---</td>
<td rowspan=1 width="40%" align="center">[[Jalur KA Jakarta Kota-Kampung Bandan]]</td>
<td width="30%" align="center">'''StasiunSetatsiyun sabanjuré''':{{br}}
[[Stasiun Kampung Bandan]]</td>
</tr>
<tr>
<td width="30%" align="center">'''StasiunSetatsiyun sadurungé:'''{{br}}
---</td>
<td rowspan=1 width="40%" align="center">[[Jalur KA Jakarta Kota-Manggarai]]</td>
<td width="30%" align="center">'''StasiunSetatsiyun sabanjuré''':{{br}}
[[Stasiun Jayakarta]]</td>
</tr>
<tr>
<td width="30%" align="center">'''StasiunSetatsiyun sadurungé:'''{{br}}
---</td>
<td rowspan=1 width="40%" align="center">[[Jalur KA Jakarta Kota-Ancol]]</td>
<td width="30%" align="center">'''StasiunSetatsiyun sabanjuré''':{{br}}
[[Stasiun Kampung Bandan]]</td>
</tr>
352.737

besutan