Sistem koordhinat géyografis: Béda antara owahan

c
→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
[[Garis lintang]] ya iku garis vèrtikal sing nanda'ake sudut antara salah siji titik karo garis [[katulistiwa]]. Titik ing sisih [[lor]] garis katulistiwa iku diarani [[Lintang lor]], titik ing sisih [[kidul]] katulistiwa iku diarani [[Lintang kidul]].
 
Garis bujur utawa sing horizontal iku nanda'ake sudut antara salah siji titik karo titik nol ing Bumi. Titik nol iku ing [[Greenwich]], [[London]] [[Britania Raya]] sing dianggep titik bujur 0 utawa 360° sing wis dadi aturan internasional. Titik ing sisih [[kulon]] bujur 0° diarani [[Bujur kulon]] sawetarasawatara titik ing sisih wétan 0° diarani [[Bujur wétan]].
 
Kabèh titik-tititk lokasi ing Bumi iku bisa digambaraké nganggo gabungan sistem pangukuran lintang lan bujur.
352.737

besutan