Istanbul: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
 
[[Gambar:Istanbul Turkey Provinces locator.gif|thumb|280px|Lokasi Istanbul.]]
'''Istanbul''' ([[basa Turki]]: İstanbul) iku [[kutha]] kang gedhé dhéwé ing [[Turki]]. Nganti taun [[1930]] kutha iki luwih umum dikenal déning wong ''barat'' kanthi jeneng Yunani-né ya iku [[Konstantinopel]]; sawetarasawatara ana kang ngarani ''Stambul'', mligi ing abad kaping 19. Luwih adoh sadurungé, kutha iki uga naté dikenal minangka Bizantium utawa Byzantion.
Kutha iki kang ndunungi 11 yuta jiwa.
[[Gambar:Istanbul collage 5555.jpg|thumb|260px|Istanbul]]
352.737

besutan