Buku: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud (2))
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
buku iku ora wujud [[terbitan berseri]]/''[[serial publication]]'' kang terbit miturut wayah tertentu lan berkelanjutan.<ref name="arti kata">[http://www.businessdictionary.com/definition/book.html what is book] (dipunundhuh tanggal 9 juni 2012)</ref>
 
Ana sawetarasawatara sumber kang mratélakaké sajarah bab buku. Buku pisanan disebutaké lair ing [[Mesir]] taun [[2400]]-an SM sawisé wong Mesir nyiptakaké dluwang [[papirus]]. Dluwang papirus kang isi tulisan iki digulung lan gulungan mau minangka wangun buku kang pisanan. Ana uga kang nyritakaké buku wis ana wiwit jaman Sang Buda ing [[Kamboja]] amarga wektu iku Sang Buda nulisaké wahyuné ing [[godhong]] lan sabanjuré diwaca makaping kaping. Ma-abad-abad sawisé iku ing [[Cina]], para cendekiawan nulisaké ngèlmu-ilmuné ing sada kang ditalèni dadi siji. Bab iki duwé prabawa marang sistem panulisan ing [[Cina]] saéngga aksara [[Cina]] ditulis kanthi vertikal ya iku saka dhuwur mangisor.
 
Buku kang kagawé saka dluwang wiwit ana sawisé Cina kasil nyiptakaké
352.737

besutan